• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Grote partij coke onderschept te Kaaimangrasie

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Grote partij coke onderschept te Kaaimangrasie

14/06/2021 20:08 - Van onze redactie

Foto: Xcityplus.com  

PARAMARIBO - In het Kaaimangrasiegebied is maandag een partij coke van ruim 400 kilo onderschept en in beslag genomen. Na gedegen nationale en internationale voorbereiding is een actie uitgevoerd door een gemengde eenheid bestaande uit onder andere inlichtingen- en veiligheidsdiensten in samenwerking met de politie, meldt de Communicatiedienst Suriname (CDS).

In totaal zijn dertien balen met elk een gewicht van ongeveer 30 kilo aangetroffen. De eenheid stuitte na gedegen speurwerk ook op een afgebrand vliegtuig dat vermoedelijk in verband gebracht kan worden met de onderschepte drugs. De diensten werken aan de aanhouding van de personen die betrokken zijn bij de mislukte drugstransport. In Europa zou 400 kilo cocaine een straatwaarde hebben van ongeveer 10 miljoen euro.

Het CDS zegt dat vanaf zijn aantreden president Chandrikapersad Santokhi heeft aangegeven dat hij harde klappen zou toebrengen aan de drugswereld. Hierbij wordt met nationale en internationale inspanningen getracht om Suriname tot een steeds minder aantrekkelijke plek te maken voor drugssmokkelaars en verkopers.

Eind april werd op de Tafelberg op basis van nauwe samenwerking met de Guyanese autoriteiten en de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA een partij van bijkans 900 kilo cocaine in beslag genomen. Daarbij werd een Cubaanse man gearresteerd. In het kader van het onderzoek naar deze zaak gelastte de procureur-generaal de opsporing en aanhouding van de luchtmachtofficier Romaneo Kalidien. Hij is nog voortvluchtig.

Vorige maand onderschepten de Guyanese autoriteiten nabij het inheemse dorp Orealla tegenover Apoera een vliegtuigje met aan boord 450 kilo cocaine. De tweekoppige bemanning beweerde op weg naar Suriname te zijn om een lading magnesium af te leveren. De cargo bleek echter drugs te zijn. 

  Tweet  Gerelateerde artikelenVliegtuig met vermoedelijk drugs voor Suriname onderschept te OreallaPolitie verbrandt grote partij drugsGuyana speelde belangrijke rol bij cokevangst TafelbergAdvocaat Kanhai geïrriteerd door miscommunicatieTassen met yammi aangetroffen bij Jules Sedney Nieuwe Haven Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie