• zaterdag 04 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Grote behoefte naar sportdagen bij kinderen met een beperking

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- De behoefte naar sportdagen is erg groot bij kinderen met een beperking in Suriname.

Dat kwam woensdag duidelijk tot uiting tijdens het evenement dat de Ilonka Elmont Foundation op het Sportcomplex van Inter Maretraite organiseerde voor de kinderen van de SO Maretraite, VSO Ilse Labadie en VSO Emma school.

Zij deed dit in samenwerking met het fonds Kind en Handicap, Bureau Speciaal Onderwijs (BSO), Basic One en Caribbean Drive.

Voor dit evenement was Abigaël Hing de speciale gast. Zij leefde zich echt uit met de kinderen tijdens de verschillende spelletjes die door de organisaties waren bedacht. “Het was erg

leuk om met ze te werken. Ze zijn enthousiast en hebben een grote wil om te slagen”, analyseert Hing de kinderen met een beperking.

De 20-jarige Surinaamse powerlifter, die dit jaar in Santa Catarina, Brazilië kampioen werd tijdens de Zuid-Amerikaanse Powerlifting en Bench Press-kampioenschappen 2022, trotseerde net als de kinderen de felle zon. “Zij geven je een bepaalde push, die je als sporter zeker nodig hebt.

De leerkrachten van de scholen maken weer eens duidelijk hoeveel impact deze sportdagen hebben op de kinderen met een beperking. Behalve dat zij recht hebben op sport en ontspanning is dit goed voor ontwikkeling van de motoriek van de kinderen. Ook het contact met andere mensen uit andere omgevingen is nodig voor deze kinderen. Dit geeft de kinderen het gevoel dat zij erbij horen.

Tirzah Robles de Medina, projectcoördinator van de foundation is daarom erg tevreden dat deze punten wederom zijn behaald. “Dit is waar wij het voor doen, dus mogen wij tevreden zijn als dit bereikt is. Dit vergroot de motivatie om door te gaan met de voorbereidingen voor de laatste sportdag van het jaar in de eerste week van december.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie