• maandag 01 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GRONDUITGIFTE KABINET SANTOKHI GAAT VAN START

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Het kabinet onder leiding van president Chan Santokhi begint deze week met het uitgeven van domeingronden.

Dit zal als eerst gebeuren in het district Marowijne. Het uitgiftebeleid komt na een doorlichting van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) de afgelopen zes maanden door nieuwbakken minister Diana Pokie.

Zij geeft op vrijdag 22 januari grondbeschikkingen uit aan mensen in het grensdistrict. Hierna zullen de verdere uitgiften van grondbeschikkingen worden gedaan in de westelijke districten van ons land. “We hebben vier districten in planning voor uitreiking. We gaan symbolisch uitreiken. Misschien uit handen van de president, de vicepresident, DNA-voorzitter en de minister. Dan zullen we de zaken afhandelen met de medewerkers van Domeinkantoor. Vanwege Covid kan het niet in het groot gebeuren”, zegt minister Pokie.

Het aantal grondbeschikkingen die in de vier districten wordt uitgegeven ligt rond de 900. “Marowijne zijn we in de buurt van meer dan 200 grondbeschikkingen. In Saramacca is het 100-plus. Coronie, daar zitten we in de buurt van 100 en Nickerie ook iets meer dan 200”, aldus Pokie.

Zij zegt dat er wordt gewerkt aan het proces van automatisering van het gronduitgiftebeleid. Op dit moment kan nog niet in het systeem worden nagetrokken wat de status is van een grondaanvraag.

UNITEDNEWS

 

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie