• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GOw2 heeft voldoende brandstof om de markt te voorzien

| starnieuws | Door: Redactie

Er is sinds vrijdag een enorme toeloop bij pompen van retailers van GOw2. Doordat pompen van andere maatschappijen droog lopen, staan die van GOw2 onder druk. Intussen is de prijs verhoogd. (Foto: René Gompers)

Het gehele weekend was er een rush op pompen van GOw2. "Wij hebben genoeg voorraad zolang men niet gaat 'rushen' naar de pomp", zegt Marc Refos, Marketing

Asset Manager desgevraagd aan Starnieuws. De levering van SOL is behoorlijk verminderd, omdat de leverancier contante betaling wil. De schuld van de overheid is flink opgelopen door de subsidie op vooral diesel. Doordat de overige pompen in korte tijd door hun voorraad heen zijn, ontstaan er lange rijen bij GOw2. De fors verhoogde brandstofprijzen gaan vandaag in.

De oliemaatschappijen en het ministerie van Financiën & Planning hebben overleg met elkaar over de situatie. De SOL had enige tijd geleden een deadline gesteld voor 31 januari. De overheid heeft echter geen oplossing kunnen vinden voor het probleem, terwijl de leveranciers alleen leveren nadat voor de lading is betaald. De SOL eist dat de subsidie op brandstof wordt afgebouwd, omdat de overheid niet meer voorgefinancierd kan worden.

"Wij bieden de oliemaatschappijen en de regering de ruimte dit probleem op te lossen. Wij hopen dat binnen een week het opgelost is. Voor die periode kunnen wij de markt ruim voorzien van brandstof", zegt Refos. Er hoeft geen rush te ontstaan bij de pompen.

Voor brandstofverkopen vanuit GOw2 vindt de verrekening vanuit dividend plaats waar Staatsolie en de aandeelhouder een goede afstemming over hebben.

| starnieuws | Door: Redactie