• vrijdag 07 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gorré wil Haps en Te Vrede naar Natio halen

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Gorré wil Haps en Te Vrede naar Natio halen

04/05/2021 10:03 - Marciano Millerson

Foto: EPA  

PARAMARIBO - Als bondscoach Dean Gorré zijn zin krijgt, zullen ook Ridgeciano Haps en Mitchell te Vrede uitkomen voor de nationale voetbalselectie van Suriname. Hij benadrukt dat het niet is uitgesloten dat er nog meer spelers worden binnengehaald. "Er wordt door geselecteerd."

De bondscoach zegt dat het proces al is ingezet om Haps en Te Vrede erbij te krijgen. Het duo is volgens hem enthousiast. Wanneer het papierwerk in Suriname af is, worden de stukken naar Wereldvoetbalbond Fifa gestuurd. Gorré heeft een beroep gedaan op de lokale autoriteiten om de zaak te bespoedigen.

Linkervleugelverdediger Haps (27 jaar) en spits Te Vrede (29 jaar) ziet hij als "een geweldige versterking" en verwacht met hen erbij zowel in de achter-e als voorhoede een goede concurrentiestrijd. "Wij kunnen zoveel kanten op met dit team. Wij hebben nu meer wapens die wij aan de hand van de tegenstander kunnen gebruiken."

Haps speelt in de Nederlandse Eredivisie voor Feyenoord, waar hij tot juni 2022 onder contract staat. Hij speelde dit seizoen achttien wedstrijden en scoorde daarin drie keer en stond evenveel keer aan de basis van een Feyenoord-goal.

Te Vrede, 1,91 meter, kwam tot twaalf treffers in twintig duels voor Al-Fateh in de Saudi Professional League. Hij zorgt voor "een ander element" in de aanval, aldus de bondscoach. "Hij is balvast, lang, sterk en een andersoortige speler in vergelijking met Nigel Hasselbaink en Ivenzo Comvalius."

Suriname speelt in juni de resterende twee WK 2022-kwalificatiewedstrijden tegen Bermuda (4) en Canada (8). Natio staat op basis van het doelsaldo tweede in groep B achter Canada. Beide landen wonnen hun eerste twee duels; Canada versloeg Bermuda met 5-1 en walste met 11-0 over de Kaaimaneilanden. Suriname zegevierde over de Kaaimaneilanden (3-0) en Aruba (6-0). Alleen de poulewinnaar gaat verder.

  Tweet 

Gerelateerde artikelenHet nep-nationalisme rond de lokale Natio-spelersWoorden Gorré uit context gehaaldGeloof in Natio groterNatio walst over ArubaGorré vs Menzo: Suriprofs-hereniging bij Suriname-Aruba Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie