• vrijdag 02 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ginmardo Kromosoeto wederom in verzekering gesteld

| de ware tijd | Door: Redactie

door Wilfred Leeuwin

PARAMARIBO — Ex-directeur Ginmardo Kromosoeto van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) is donderdag (vandaag) wederom door de justitie in verzekering gesteld. Dit bevestigt zijn juridische verdediging. “Het gaat om het justitiële onderzoek bij de SPSB, maar over de precieze reden tast ik volledig in het donker”, zegt zijn raadsman. De afgelopen vier jaar is er onderzoek gedaan naar Kromosoeto’s betrokkenheid bij vermeende malversaties bij de SPSB, waarvan hij directeur was.

De voormalige bankdirecteur werd op 7 november vorig jaar in een andere geruchtmakende rechtszaak, die van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Hij was in eerste

aanleg door de kantonrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en een geldboete van SRD 150.000. Kromosoeto heeft twee derde van die straf uitgezeten, waarop zijn voorwaardelijke invrijheidstelling volgde. Intussen heeft hij hoger beroep aangetekend tegen dat vonnis en is die zaak in behandeling bij het Hof van Justitie.

Kromosoeto werd in het onderzoek naar de vermeende handelingen bij de SPSB, in 2019 op non-actief gesteld, maar na enkele weken onderzoek weer in ere hersteld. Bij het aantreden van de nieuwe regering in 2020 is het onderzoek dat al was afgerond opnieuw gestart. De ex-bankdirecteur werd woensdag nog eens gehoord door de rechter-commissaris in deze kwestie.

| de ware tijd | Door: Redactie