• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gewelddadige broers vallen politie tijdens werk aan

| waterkant | Door: Redactie

De gebroeders Irvin C. (25) en Serginio C.(18) hebben zondagmiddag agenten van Latour beledigd, bedreigd en slagen toegebracht aan de Menckendamweg in Suriname.

De politieambtenaren waren op surveillance, toen zij een bromfietser met duorijder zonder kentekenplaten en zonder valhelm op de openbare weg hadden zien rijden.

De bromfietser werd aan de Menckendamweg klemgereden door de politie, waarbij de duorijder is weggelopen. De bromfietser ging tekeer en verzette zich tegen de politie. Ook hij zag zijn kans schoon en rende weg. Dit gebeurde niet ver van de woning van de bromfietser.

Terwijl de politie bezig was met het wegslepen van de bromfiets kwamen Irvin

en Serginio, broers van de bromfietser ter plaatse. Ze beletten de politie om de bromfiets weg te slepen. Bij die gelegenheid hebben beide broers de politie aangevallen.

Irvin en Serginio beledigden en bedreigden de politie. Ook zouden zij de agenten ter plaatse hebben aangevallen en slagen hebben toegebracht. Het lukte de zonen van Hermandad om Serginio ter plaatse aan te houden.

Irvin wist te ontsnappen, waarbij de politie genoodzaakt was om waarschuwingsschoten te lossen om de vluchtende verdachte op andere gedachten te brengen. Hij gaf geen gevolg hieraan. Irvin meldde zich naderhand bij de politie van Nieuwe Haven.

Beide broers zijn na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld wegens wederspannigheid, belediging, bedreiging en mishandeling van de politie.

| waterkant | Door: Redactie