• maandag 20 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gesjoemel met vaccinatiebewijzen: mensen nabij prikpunt Sana Budaya geronseld

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie

GFC NIEUWSREDACTIE- Na verkregen informatie dat enkele personen handel bedreven met Covid-19-vaccinatiebewijzen, heeft de afdeling Fraude in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de verschillende inlichtingendiensten in Suriname na gedegen voorbereiding drie verdachten op 24 juli aangehouden.

Dit drietal, de 26-jarige Witish B., Wiradj B. (24) en Jean Pierre D. (28) worden ervan verdacht tegen betaling Covid-19-vaccinatiebewijzen te hebben verstrekt aan niet gevaccineerden.

De twee jongemannen ontvingen hiervoor geldbedragen van 40 tot 50 euro per persoon. De mensen werden door Witish en Wiradj nabij het prikpunt te Sana Budaya geronseld.

De twee ronselaars hielden de mensen – die niet gevaccineerd wensen te worden – voor dat zij tegen betaling van een bedrag in euro aan een vaccinatiebewijs konden komen.

Na betaling van het gevraagd bedrag werden deze mensen naar de drive-thru prikpunt te Sana Budaya begeleid.

Aldaar doorliepen zij het intakegesprek normaal. Wanneer deze personen aan de beurt waren om geprikt te worden, werden ze opgevangen door de verpleegkundige Dhiran.

de verpleegkundige deed alsof hij de mensen het vaccin toediende, maar spoot het medicijn in de lucht of op de grond. Na de observatie te hebben ondergaan, verlieten deze cliënten de plek met het Covid-19-vaccinatiebewijs.

Het gemengd politieteam hield deze verdachten die al weken bezig waren met hun praktijken op die bewuste dag in de gaten en hield Witesh in de omgeving van Sana Budaya aan. Hij had net de onderhandeling met twee cliënten gesloten.

Het geïnd bedrag van euro 150 werd bij hem aangetroffen en in beslag genomen. Hierna werd het prikpunt te Sana Budaya aangedaan en werd de verpleegkundige Jean Pierre in de kraag gevat. De tweede ronselaar Wiradj werd op zijn woonadres opgespoord en aangehouden.

Alle drie verdachten zijn door de politie van Fraude in verzekering gesteld.

Datum: | Bron: gfcnieuws.com | Door: Redactie