• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

George Karan is ’Duurzaamste mkb-landbouwer’

| de ware tijd | Door: Redactie

George Karan is ’Duurzaamste mkb-landbouwer’

22/10/2021 16:12 - Sharon Singh

George Karan te midden van Dennis Parmo (r) en Bramanand Matau die respectievelijk de tweede en derde prijs wonnen voor ‘Duurzaamste mkb-landbouwer’. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - George Karan is uitgeroepen tot de ‘Duurzaamste mkb-landbouwer 2021’. In de Ballroom van hotel Torarica vond vrijdag de uitreiking van de award plaats. De prijs is een aanmoediging voor boeren en wordt sinds 2008 toegekend door Stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d'ONS). Duurzame landbouw bevordert de voedselveiligheid en draagt bij aan de verbetering van de volksgezondheid.

Karan kreeg een cheque ter waarde van 1000 euro en beplant tien hectare grond. "Door de klimaatverandering moet je steeds innovatief zijn. Als ik de prijs win ga ik het geld in een irrigatiesysteem investeren", vertelt Karan, voor de bekendmaking van de uitslag. De tweede prijs ging naar Dennis Parmo (500 euro) en Bramanand Matau eindigt op de derde plaats (250 euro). Matau bestrijdt schimmels en bacteriën met een eigen treksel van basilicum en Afrikaantjes.

Tijdens de uitreiking hebben de winnaars hun passie voor de landbouw gedeeld met het publiek. Opmerkelijk is dat deze landbouwers goed hebben geboerd vanaf de covid-19-pandemie. De vraag naar veilig geteeld fruit en groenten neemt toe. Het belang van de sector wordt extra benadrukt door de winnaars. Parmo: "De aandacht is steeds gevestigd op goud en aardolie, terwijl de agrarische industrie even belangrijk is en misschien belangrijker zelfs. Wereldwijd heerst er een voedselschaarste en deze is niet zo makkelijk op te lossen." 

Het evenement werd live uitgezonden in Nederland in aanwezigheid van de Surinaamse ambassadeur Rajendre Khargi en Rob Baan, voorzitter van de Stichting d'ONS. De organisatie beoogt behoud van de natuur en gezonde leefomgeving in Suriname voor toekomstige generaties. Door educatie en bewustwording wil zij een duurzame ontwikkeling van de agrarische bedrijven in Suriname bewerkstelligen en stimuleren.

  Tweet  Gerelateerde artikelenLVV vijzelt bewustwording handhavers en grensbewakers opVijf agrariërs Marowijne gehuldigdAgrariërs gehuldigd in verband met Wereldvoedseldag Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie