• dinsdag 25 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gemiddeld 70 procent opkomst op middelbare scholen

| de ware tijd | Door: Redactie

Gemiddeld 70 procent opkomst op middelbare scholen

13/01/2022 16:03

Een klas van het voortgezet onderwijs senioren (vos), waaronder middelbare scholen vallen. Foto: MinOWC  

PARAMARIBO - Meer dan de helft van de scholieren en leraren van de middelbare scholen zijn woensdag komen opdagen op de eerste schooldag na de kerstvakantie. Hiermee gaven zij gehoor aan de oproep van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) om gewoon aanwezig te zijn. Van alle scholen is 70 procent van de scholieren verschenen. De groep aangemelde leraren was rond de 80 procent.

Het beroepsonderwijs had de hoogste opkomsten van de dag, meldt het ministerie in een persbericht. Veel van deze scholen had een bezetting van 90 procent. Het vwo, havo en smo kenden een gemiddelde leerlingenopkomst van 83 procent. Slechts op twee scholen was de helft van het lerarenkorps 'wegens ziekte' afwezig. 

Om de opkomst te meten, gaf het ministerie de opdracht aan de schoolleiding om de gegevens over aanwezigheid, ziekte en verzuim op te sturen naar de afdeling Inspectie Vos. Deze informatie zal geanalyseerd worden om de verdere stappen te bepalen. Bovendien zal deze informatie het MinOWC ook inzicht moeten geven met betrekking tot optimale voortzetting van het onderwijs in deze Covid-situatie.

  Tweet  Gerelateerde artikelen'Geen reden tot sluiten scholen'Scholen starten vrijdag normaalTest- en observatieruimte is boost voor speciaal onderwijsScholen Boven-Suriname beginnen ‘tegelijk’ met ParamariboInschrijvingen negende leerjaar aangehouden Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie