• woensdag 18 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Geldautomaat Goejaba doet het na twee maanden weer

| de ware tijd | Door: Redactie

Geldautomaat Goejaba doet het na twee maanden weer

07/05/2022 06:03 - Samuel Wens

De pinautomaat van Goejaba.  

BOVEN-SURINAME - De pinautomaat van Goejaba is volgende week weer in bedrijf belooft Kenneth Hendrison, de directeur van Bnets. "De geldmachine dreigde in maart onder te lopen en is toen geledigd. Nu er geen overstroming meer dreigt kan die weer gebruikt worden’’, zegt hij. De honderden ambtenaren en medewerkers van de Medische zending in het Boven-Surinamegebied konden de afgelopen twee maanden niet pinnen.

"Je was genoodzaak te varen naar Atjoni voor de geldmachines van Godo of de Finabank ", zegt Milthon Eduards, ambtenaar van het Ministerie van Transport Communicatie en Toerisme in Botopasi. "De boottrip heen en weer om geld te pinnen kost je SRD 300, het bedrag van een zak rijst van twintig kilogram." Eduards weet uit ervaring dat men vaak onverrichter zake terugkeerde, omdat de machine leeg was. 

Bnets is nu bezig een geldautomaat van Finabank in Apoera over te nemen. Hendrison zegt zich ervan bewust te zijn dat de pinautomaten in het binnenland te Apoera en Goejaba verlieslatend zijn daar het aantal gebruikers klein is en de kosten te hoog om rendabel te zijn. "Wij nemen samen met de bankinstellingen en het Ministerie van Sociale Zaken de verliezen voor onze rekening, omdat wij een maatschappelijk verantwoordelijkheid hebben. Wij gaan voor financièle inclusie." 

Om het pinnen in het achterland mogelijk te houden pleit hij voor verdubbeling van de  transactiekosten, want de kosten per machine in het binnenland zijn in vergelijking met die in Paramaribo te hoog. Hendrison: "Aan het overbrengen van het geld naar het binnenland komt zelfs een helikopter aan te pas en extra bewaking."

  Tweet  Gerelateerde artikelenLege ATM's vooral door meer cashgebruikTarief voor gastgebruik ATM aangepastGeen 'lege' ATM's meer met CashpntsEerste Cashpnts in Paramaribo in gebruik genomenWinkeliers hanteren eigen regels POS-betaling Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie