• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Geen voorlopige vrijlating verdachten 465 kilo cocaïnezaak

| starnieuws | Door: Redactie

Kantonrechter Maureen Dayala is woensdag voorbijgegaan aan de verzoeken van advocaten Raoul Lobo en Irvin Kanhai om Santana T. en Gene K. voorlopig vrij te laten. Santana T. en Gene K. worden evenals gepensioneerde commissaris van politie Ruben P. en inspecteur van politie Dennis E. het verwijt gemaakt dat zij aandeel hebben in de 465 kilo cocaïne die aan de Smaragdstraat is onderschept.

Officier van justitie Mirella van Dijk sprak de verdediging tegen qua betrokkenheid van de verdachten. Naar haar oordeel zijn de drugs onderschept bij een woning die bewoond werd door Santana T. De rol van Gene K. zou zijn dat hij het voertuig heeft gehuurd waarin achteraf de drugs zijn gevonden. De verdachten hebben in hun verhoren aangegeven geen rol te hebben in een criminele organisatie en de drugszaak.
Advocaat Lobo legde uit dat Santana T. een relatie had met ene Rodrigues L. in deze zaak. Santana T. mocht van Rodrigues L. in het huis aan de Smaragdstraat wonen. Vanwege de relatie belde Santana T. met Rodrigues L. die nog voortvluchtig is. Vaststaat voor de advocaat dat de ten laste gelegde deelneming aan een criminele organisatie, niet te bewijzen zal zijn. Ook Kanhai kan de rol van zijn cliënt Gene K niet plaatsen in een criminele organisatie.   

Advocaat Murwin Dubois had twee anonieme en bedreigde getuigen X en Y opgegeven. De rechter zal die niet horen, want de rechter-commissaris (rc) heeft X en Y de status van anonieme en bedreigde getuigen gegeven. Dubois is van oordeel dat de rc niet is gekomen aan de kwalificatie van de betrouwbaarheid van de getuigen. De rechter en officier Van Dijk zeggen dat de rc voldoende waarde hecht aan de getuigenis van X en Y die informatie verschaften over deze zaak.

| starnieuws | Door: Redactie