• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

“Geen vaccinatie, geen werk”

| suriname herald | Door: Redactie

Regillio Hardjopawiro, voorzitter van de stichting Jongeren Ontwikkeling Suriname (Josu), zegt dat het aantal werklozen verder is gestegen omdat sommige personen zich nog steeds niet willen laten vaccineren tegen het coronavirus. Daarnaast maakt de economische crisis het niet gemakkelijker. Door de COVID-19-pandemie is het aantal werklozen gestegen. Enkele jongeren hebben door de werkloosheid ervoor gekozen om het pad van de criminaliteit te bewandelen.

“Er moet verandering komen in het benaderen en behandelen van onze jongeren. De overheid moet in deze meer mogelijkheden creëren voor de doelgroep om ze van de straat te houden. Door de economische situatie in het land zijn meerdere jongeren op zoek naar een baan, terwijl ze nog naar school gaan,” stelt Hardjopawiro.

Om de criminaliteit een halt toe te roepen, zou de regering trainingen moeten aanbieden om de jongeren bezig te houden. Het zou niet alleen bij trainingen moeten blijven, maar er zouden ook programma’s gemaakt moeten worden ter versterking van de ontwikkelingen van onze jeugd.

Volgens Hardjopawiro moet er naast een criminaliteitsplan ook gewerkt worden aan een sociaal netwerk voor het volk. “Een criminaliteitsplan maken is goed, maar de controle en handhaving spelen een belangrijke rol. Voorgaande regeringen hebben ook criminaliteitsplannen gemaakt, maar die zijn niet succesvol geweest in de uitvoering,” zegt Hardjopawiro.

Er zal binnenkort een project uitgevoerd worden door stichting Josu genaamd ‘Power den man sma’, dat speciaal bedoeld is voor de doelgroep jonge mannen. Hardjopawiro wil de groep tussen 16 en 26 jaar aan de hand van trainingen en motivatiesprekers ondersteunen om minder agressief te reageren op conflicten, maar ook dat zij een onderneming kunnen starten.

| suriname herald | Door: Redactie