• maandag 20 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GEEN REDEN TOT VREES VOOR BESMETTING OP SCHOLEN

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

De Lagere Scholen mochten op 14 juli weer open met strikte inachtneming van de Covid-19-protocollen voor de scholen. Sommige GLO-scholen openden hun deuren in de loop van de week.

Veel ouders en verzorgers hebben mede vanwege de ontstane ruis dat er besmettingen hebben plaatsgevonden, hun kind thuis gehouden. De rapporten van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) geven aan dat er op dit moment op zeven scholen één besmetting is geweest. Die besmetting is niet op school geweest en komt van buiten.

“BOG, die ons adviseert heeft, ons duidelijk aangegeven, dat er geen transmission op school heeft plaatsgevonden. Dus er is geen enkele reden tot paniek”, zegt Marie Levens, minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC).

Levens begrijpt de ontstane angst van ouders en verzorgers vanwege misinformatie in de samenleving. Dit heeft tot gevolg dat er een minder sterke opkomst is op de scholen. “Wij kunnen doen wat we willen om de mensen gerust te stellen, maar er is een andere tegenstroom die zegt: het is gevaarlijk, en daar moet je rekening mee houden. Wij houden dus rekening ermee dat door een niet heel sterke opkomst je natuurlijk meerdere achterstanden oploopt”, zegt levens.

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, beaamt het feit dat er positieve Covid-19 gevallen zijn op de scholen, maar er geen sprake is van transmissie. “Uit contact tracing blijkt dat de besmettingen elders hebben plaatsgevonden”, zegt Ramadhin.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie