• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gavin Kensmil aan de slag in Franse Pro B

| de ware tijd | Door: Redactie

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Gavin Kensmil heeft zijn eerste profcontract getekend. Op zijn socialemediakanalen heeft de Surinaamse basketballer dinsdag het nieuws zelf bekendgemaakt. “Ik ben erg verheugd om aan te kondigen dat ik mijn basketbalcarrière zal voortzetten bij @amsbofficiel. Ik wil de Almachtige bedanken voor het zegenen van mij met de mogelijkheid om het spel te spelen waar ik zo van hou en mij te omringen met familie en geliefden die om mij geven en mij steunen!”

Aix Maurienne Savoie Basket dat uitkomt in Pro B, de tweede divisie van de Franse profbasketbalcompetitie (Ligue Nationale de Basket/LNB), heeft dinsdag ook melding gemaakt van het inlijven van de Surinamer. “Nieuwe aanwinst voor Aix-Maurienne. Gavin Kensmil voegt zich voor één seizoen bij de ploeg van Savoie! Na drie seizoenen in de NCAA bij Stephen F. Austin Lumberjacks besloot Gavin zich aan te sluiten bij het team van Manu Schmitt”, aldus de club op haar website. Ze maakt ook melding van de career-high (37 punten) die de Surinamer op 30 januari had in de overwinning op de California Baptist University. “Gavin is van plan om zijn opmars binnen AMSB voort te zetten.”

AMSB plaatste deze afbeelding van Gavin Kensmil met zijn gegevens en statistieken. [Foto: AMSB]

Profbasketbal was een logische stap voor Kensmil na zijn college loopbaan in de Verenigde Staten. Hij maakt duidelijk dat dit niet zijn eindpunt is. “This is not the destiny, only the beginning!” AMSB sloot het seizoen 2021-22 in de Franse Pro B als elfde af met vijftien overwinningen en negentien nederlagen. De club heeft dinsdag ook het aantrekken van Nisre Zouzoua van Abeille des Aydes Blois Basket en Lucas Hergott van Pro B-kampioen Abeille des Aydes Blois Basket voor één seizoen bekendgemaakt. Beiden waren al actief in Frankrijk.

| de ware tijd | Door: Redactie