• zaterdag 22 January 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Gasten onthutst over sluiting Jiji’s Restaurant

| De Ware Tijd | Door: Redactie

Gasten onthutst over sluiting Jiji’s Restaurant

18/03/2021 23:11 - Sharon Singh

Foto: FB Jiji's Restaurant  

PARAMARIBO - Het ongeloof is groot. “Waarom?” en “Hoezo sluiten?” Twee veel voorkomende vragen donderdagavond nadat Jiji’s Restaurant bekend maakte op 30 april – na bijna elf jaar – de deur voorgoed achter zich dicht te trekken. Of de sluiting te maken heeft met de economische crisis is niet bekend. “Ik kan alleen zeggen dat we sluiten”, beaamt een ingewijde desgevraagd tegenover de Ware Tijd.

De mededeling van Jiji's, het restaurant op de eerste verdieping van de SMS Pier, op zijn Facebookpagina zorgt voor een 'schokgolf'. Het bericht wordt over en weer gedeeld. Uit de reacties blijkt dat gasten zeer zijn verrast. "Jammer, altijd lekker gegeten" en "Het eten is altijd lekker" zijn twee van de loftuitingen. Het restaurant is vooral bekend om zijn betaalbare driegangenmenu, a la het model van de 'Restaurantweek'.

Wat de precieze oorzaak is van de sluiting, is nog niet bekend. In 2018 gaf mede-eigenaar Abigail Jap A Joe tegenover de Ware Tijd wel al te kennen dat ze slim moest inkopen om het hoofd boven water te houden. "We hebben dagelijks te kampen met nieuwe prijzen en je merkt dat de marge steeds kleiner wordt. Gasten blijven naar betaalbare gerechten vragen. Soms zie je dat ze een item van de kaart delen. Om hen tegemoet te komen en omdat je ook moet blijven draaien, hanteren wij dit concept", verklaarde ze toen het idee achter het overstappen op een betaalbaar (driegangen)menu.

Jiji neemt tot en met 30 april op zijn eigen manier afscheid van haar gasten. "Wij zijn al onze gasten bijzonder dankbaar voor de mooie en prachtige jaren en vinden het daarom superleuk om samen met u een smakelijke afsluiting te vieren", wordt aangegeven over het speciale 'Goodbye' driegangenmenu.

  Tweet 

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| De Ware Tijd | Door: Redactie