• woensdag 21 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

GARCIA PARASINGH PER KOMENDE WEEK WAARNEMEND PROCUREUR-GENERAAL

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

De huidige procureur-generaal (PG), Roy Baidjnath Panday, zal na 7 jaren in deze functie te hebben gediend, per 13 april 2021 met pensioen gaan. Vanaf deze datum neemt Garcia Paragsingh de leiding over bij het Openbaar Ministerie (OM) als waarnemend PG.

Garcia Parasingh is momenteel de oudste advocaat-generaal in anciënniteit. Zij werd samen met Carmen Rasam op 23 augustus 2018 beëdigd als advocaat-generaal en toegelaten tot het Hof van Justitie.

De regeringstop, waaronder president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronny Brunswijk en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) hebben woensdag formeel kennis gemaakt met de aankomende waarnemend PG.

Het was van belang om aan de vooravond van de start van de waarneming van pg, nader kennis te maken met Ramsaran-Paragsingh. Zij heeft tijdens de vergadering aangegeven bereid te zijn om deze belangrijke taak op haar schouders te nemen.

De vertrekkende pg was ook aanwezig tijdens dit onderhoud.

Vrijdag zal de vervolgingsautoriteit afscheid nemen van Baidjnath Panday.

Volgens minister Amoksi is nog geen besluit genomen over een permanente vervanger voor Baidjnath Panday. Voor nu geldt dat er voorlopig met een waarnemer verder gegaan zal worden.

“We gaan zoveel mogelijk de hiërarchie volgen die nu daar is. We gaan kijken als er een kandidaat komt om de functie van pg in te vullen”, zegt de minister. Indien dit standpunt wordt aangehouden, is Paragsingh de eerste in lijn om als pg benoemd te worden.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie