• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Fungerend griffier Rachna Priscilla Jagroep beëdigd

| dagblad suriname | Door: Redactie

Fungerend griffier Rachna Priscilla Jagroep is dinsdag 29 november beëdigd. De waarnemend-griffier der Kantongerechten, mr. S.K Simbhoedatpanday, ging in een toespraak in op de korte juridische carrière van mr. Jagroep.

Op 2 augustus 2021 werd de geselecteerde aankomend griffier overgeplaatst naar de griffie der Kantongerechten, Civiele Zaken. Met haar werd afgesproken, dat zij opgeleid zou worden tot fungerend griffier in civiele zaken. Zij werd direct opgenomen in het leerproces, aldus mr. Simbhoedatpanday.

Na evaluatie van haar griffier mentor en kantonrechter werd zij  op 5 januari 2022 beëdigd als ad-hoc griffier. In augustus 2022 werden weer evaluatie gesprekken gevoerd met de griffier en

rechter met wie zij naar de zitting ging. Nadat zij goed werd bevonden is zij dinsdag beëdigd als fungerend griffier.

Na een interne opleiding van plusminus 1 jaar en 3 maanden en 24 dagen op de werkvloer te hebben gevolgd, kon mr. Jagroep worden beëdigd. “Als u op de griffie komt werken, werkt u daadwerkelijk. U bent 24 uur ter beschikking van maandag tot en met zondag, daarom wordt het tijd dat de griffiers beter worden bezoldigd en gewaardeerd, wat nu niet het geval is.”

“De werkzaamheden van de griffier zijn van dien aard dat het een organisatorisch, administratief en juridisch karakter draagt waarbij factor tijd en uw eigen attitude een heel belangrijke rol spelen. Bij het uitvoeren van uw ambt komt u in contact met justitiabelen met name advocaten, het administratief personeel van de griffie als ook rechtzoekenden. Met uw vriendelijkheid, deskundigheid, nauwkeurigheid, oplettendheid, flexibiliteit en bovenal uw professionele houding en begrip voor elkander, zult u in staat zijn om uw werk naar behoren te kunnen uitoefenen. Heden ten dage zal u op deze manier kwaliteit en kwantiteit kunnen leveren”, sprak mr. Simbhoedatpanday.

| dagblad suriname | Door: Redactie