• zaterdag 10 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Frontlinievervoerders stoppen dienstverlening

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Frontlinievervoerders stoppen dienstverlening

24/02/2021 16:08 - Euritha Tjan A Way

NVB-bussen zullen woensdag helemaal niet rijden. Ook frontliniemedewerkers zullen 's avonds naar ander vervoer moeten uitkijken. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Behalve de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), die woensdag haar bussen in de garage en boten aan de ketting houdt, rijden ook de bushouders die frontliniepersoneel vervoeren tijdens de avondklok niet meer. "Niet omdat we niet willen, maar omdat we niet kunnen", vertelt Jerrel Banai, voorzitter van de belangenorganisatie die deze maand is opgericht om de belangen van deze vervoerders te behartigen, aan de Ware Tijd.

Volgens hem kunnen de bushouders sinds vorige week niet meer tanken bij het ministerie van Openbare Werken (OW). "Men zegt ons dat er geen benzine is. Met ons was afgesproken dat we benzine krijgen om te rijden en dat het achteraf bij de betaling aan ons verrekend zou worden."

Estrea Noordzee, directeur Transport op het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, bevestigt tegenover de Ware Tijd dat er sinds vorige week geen benzine aan de pomp bij OW kan worden verkregen. "Maar er is nimmer aan de bushouders gezegd dat ze niet daar terecht kunnen om te tanken. De benzine is alleen op en er is helaas geen alternatieve locatie waar zij kunnen tanken", meldt zij.

Noordzee roept de bushouders op om hun diensten te blijven verlenen en meldt dat het ministerie op zoek is naar een oplossing voor dit probleem. "Ik hoop dat OW zo gauw mogelijk weer over benzine beschikt zodat de bushouders weer kunnen tanken."

Banai legt uit dat de bushouders vorige week wel een voorschot hebben gehad van de regering voor augustus en september 2020, maar dat het bedrag niet klopt. "Er was een verkeerde kilometerstand gebruikt, wat we sinds november hebben gecorrigeerd, maar we hebben nog steeds betaald gekregen op basis van de verkeerde afstanden. En we moeten van oktober tot nu toe ook nog ontvangen. Ik begrijp dat we een cruciale dienst verlenen, daarom hebben we zo lang doorgereden. Maar nu is alles duur geworden. We tanken al een week uit eigen zak en maandag is al eind van de maand, dan moeten we arbeiders betalen. Hoe gaan we dat doen?"

Banai rijdt ook voor de OBS en houdt zijn bussen vandaag in de garage. "Als je geld krijgt van één kant, dan betaal je aan de andere kant waar je nog niet hebt ontvangen. Maar nu krijgen we structureel te weinig geld. Dus onze handen zijn gebonden." 

  Tweet  Gerelateerde artikelenOBS legt staatsvervoer woensdag lamWater komt NVB-bushouders tot de lippenCOMMENTAAR: Prioriteiten stellenTransport frontliniepersoneel in geding'Wij subsidiёren de staat nu' Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie