• dinsdag 31 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Frans-Guyana pakt overal Grand Caraibe paardspingen titel

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Frans-Guyana is zondag overall winnaar geworden tijdens het Grand Caraïbe paardspring toernooi in de manege Ponderosa. Guadeloupe werd runner-up, Martinique derde en Suriname eindigde op de vierde plaats in het landenklassement.

Het heeft een haartje gescheeld in de uitslag tussen de oosten buren en Guadeloupe. Frans-Guyana had drie beste ruiters die als snelste over de hindernissen sprongen, waardoor die uitslag doorslaggevend was. Dat was 25 seconden overall sneller dan die ruiters uit Guadeloupe. 

“Ik ben enorm trots op deze groep jonge ruiters. Ze hebben getoond op vreemde paarden te kunnen rijden en springen. Het

was goed”

“We zijn de organisatie dankbaar. Ik ben blij dat we sneller waren dan onze rivalen uit Guadeloupe. Het parcours was niet even makkelijk voor ons, maar we hebben ons best gedaan,” zegt coach Emmanuelle Frigere kort na het ontvangst nemen van de kampioenstrofee. 

Haar team kwam met vijf ruiters naar Suriname om iets goed te maken die ze een maand geleden in de soortgelijke competitie in eigen land niet konden bolwerken. “Ik ben enorm trots op deze groep jonge ruiters. Ze hebben getoond op vreemde paarden te kunnen rijden en springen. Het was goed,’ aldus de coach van Frans-Guyana.

Olivia Poulet die voor Guadeloupe de meeste punten maakte zegt ook trots te zijn op haar team. Voor haar maakt het nu niet uit als ze niet als winnaar uit de bus komen. “Het proces is nu belangrijk. Het waren zware wedstrijden en ook in de regen. Maar het is ons gelukt de overige landen te bewijzen wat we kunnen,’ aldus Poulet. Ze coachte ook het team uit Guadeloupe die met zes ruiters deelnam aan de competitie.

Het toernooi werd in vergelijking met de voorgaande evenementen deze keer op twee dagen gehouden. Zondag heeft het flink geregend waardoor de organisatie in de eindfase het parcours moest improviseren om de barrage te rijden. In februari wordt de derde ronde van het toernooi voortgezet in Martinique en in april afgesloten in Guadeloupe.

| de ware tijd | Door: Redactie