• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Franky Kofi, nieuwe voorzitter SFOB, gaat uitdagingen aan

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Franky Kofi is de nieuwe voorzitter van stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB). Het nieuwe bestuur is dinsdag geïnstalleerd door minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS). Zij onderstreepte dat de doelstelling van  het bestuur is om donoren te identificeren en middelen te generen om de ontwikkeling van het binnenland ter hand te nemen. Hoewel het nu vanwege de covid-19 pandemie, een immense uitdaging is om ontwikkeling te brengen in het binnenland, twijfelt de minister niet aan het nieuw gekozen bestuur van stichting FOB.

 De leiding van het dagelijks gebeuren bij de stichting is in handen van Marlon Cairo. De bewindsvrouw drukte het bestuur op het hart om de samenwerking met de leiding goed te laten verlopen, zodat het binnenland daaruit kan putten. Ze wil dat onderlinge stribbelingen voorkomen worden en dat problemen onderling besproken worden.

Kofi zegt dat het nieuwe bestuur bereid is de uitdaging aan te gaan. Hij constateert dat in de afgelopen periode de stichting weinig fondsen heeft gekregen om projecten uit te voeren voor de tribale volken. Het zal daarom volgens hem een uitdaging zijn om fondsen te werven voor de stichting. Met zijn achtergrond als jeugdambassadeur van de Caricom, gelooft hij er sterk in dat deze taak niet onmogelijk is.

In het bestuur zijn er vertegenwoordigers van de Inheemse en Marrongemeenschap opgenomen. Daarnaast zijn er ook van diverse ministeries een vertegenwoordiger in het bestuur.
De overige bestuursleden zijn:
Ettiré Patra (ondervoorzitter, vertegenwoordiger ROS)
Natascha Kalo (vertegenwoordiger van de Marron gemeenschappen)
Ramautar Deepak (Openbare Werken)
De Clercq Robert (Financiën & Planning)
Abidie John (Natuurlijke Hulpbronnen)
Frederies Stanley (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur)
Rustveld-Awanima Olvina (NGO)
Fernandes Muriel (VIDS

 

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie