• maandag 01 March 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

FRANKRIJK GEINTERESSEERD IN BOUW CORANTIJNBRUG

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto links onder: Antoine Joly, de Franse ambassadeur voor Suriname en Guyana

Frankrijk wil graag de bouw van de burg van Suriname naar Guyana op zich nemen. Het betreft de oeververbinding over de Corantijnrivier om het personen- en goederenverkeer tussen de twee landen naar een veel hoger niveau te tillen.

De brug zal een centrale rol vervullen in de olie-industrie die er voor de kust van beide landen opgestart wordt.

De interesse voor betrokkenheid van het bruggenproject door Antoine Joly, de Franse ambassadeur voor Suriname en Guyana, eerder deze week gedeeld met de Guyanese regering. Volgens Guyanese media wil ‘Frankrijk de brug voor Guyana bouwen’. Dat deel van de Corantijnrivier, waar de brug zal komen te staan, is echter onbetwist Surinaams grondgebied. Het is onduidelijk als Frankrijk ook met Suriname in dialoog is getreden over de interesse voor het megaproject.

Onbekend is ook op welke wijze Frankrijk wenst in te komen om te brug te bouwen: middels een financieringsprogramma of dat een Franse bruggenbouwer het infrastructureel project gaat uitvoeren. Volgens een persverklaring van het Guyanese ministerie van Openbare Werken heeft Joly niet gedetailleerd toegelicht hoe de Franse regering denkt in te komen om de brug te bouwen. Minister Bishop Edghill zegt dat de Franse ambassadeur het voorstel op tafel legde in reactie op een openbare inschrijving die in de Guyanese media is verschenen voor bedrijven die de brug over de Corantijnrivier wensen te bouwen. De deadline voor de inschrijving eindigt op 15 februari. Volgens Edghill zal pas dan blijken wat voor interesse de Fransen hebben om de brug over de Corantijnrivier te bouwen. 

De Franse ambassadeur, met als standplaats Paramaribo, was op werkbezoek in Guyana om te praten over samenwerkingsverbanden met de nieuwe regering. Naast interesse voor bouw van de Corantijnbrug, is Frankrijk ook bereid om het onderhoud van Franse schepen op zich te nemen. Dit is besproken met minister Edghill.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie