• zaterdag 04 December 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Forse tariefsverhogingen; binnenkort hogere internetsnelheden

| suriname herald | Door: Redactie

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) is om te kunnen overleven genoodzaakt zijn tarieven fors te verhogen. Per 1 november zal de telecomprovider met marktconforme tarieven werken, wat inhoudt dat de koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gehanteerd zal worden. De vandaag gehanteerde koers van SRD 12,50 voor de dollar is niet meer houdbaar voor Telesur.

Internetdiensten in Suriname zijn grotendeels afhankelijk van import van materiaal en aankoop van internationale capaciteit in het buitenland. Deze importen moeten in valuta worden voldaan en daar komt ook een bedrijf als Telesur niet onderuit, schrijft Telesur in een persbericht.

Vanaf de unificatie van de wisselkoers door de CBvS in juni 2021 naar SRD 21 voor de dollar, heeft de telecomprovider voor de uitdaging gestaan om de bedrijfsvoering op economisch verantwoorde wijze te plegen, doch de dienstverlening – die nu meer dan ooit een cruciaal element voor de ontwikkeling van de samenleving is – betaalbaar te houden voor de Surinaamse burger.

In dit kader heeft Telesur de gehanteerde koers van SRD 12,50 voor de meeste diensten aangehouden, terwijl andere spelers op de markt er gelijk toe over zijn gegaan marktconforme tarieven te hanteren. Vanwege de financiële crisis en de gevolgen van de COVID-19-pandemie is er hieromtrent continue overleg geweest met de regering.

Op aangeven van de overheid zijn de tarieven al die tijd niet aangepast. “Wij hebben samen met de eigenaar, gewerkt aan oplossingsmodellen die zowel bedrijfseconomisch verantwoord als sociaal-maatschappelijk dragelijk zijn. Hierdoor hebben wij uiteindelijk toestemming verkregen om per 1 november 2021 al onze diensten tegen aangepaste tarieven aan te bieden.”

Vast Breedband Internet
De prijsaanpassingen voor vast breedband internet zijn zodanig dat het dragelijk is voor de samenleving, maar ook bedrijfseconomisch verantwoord zijn. De bedrijfsverbindingen zoals data-internet en VPN worden met 24 procent aangepast. Tarieven voor breedband internet per 1 november 2021.

Deze aanpassing garandeert Telesur om een goede prijs-kwaliteit-verhouding aan te bieden in de dienstverlening zowel kwalitatief als kwantitatief. “Ondanks deze prijsaanpassing blijft Telesur met z’n tarieven het meest aantrekkelijke in de markt. Als trusted digital partner zullen wij onze klanten steeds informeren over de te behalen voordelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn voordeliger bellen tijdens de dal-tijden, gebruikmaken van de pakketten die gratis belminuten en/of andere voordelen bieden en de maandelijkse voordeelacties volgen.” Tarieven voor vaste telefonie. mobiel internet en mobiel bellen. De nieuwe tarieven gaan op 1 november 2021 in.

In de afgelopen maanden is na goed overleg met de regering rekening gehouden met de gevolgen van de financiële crisis en de pandemie op de samenleving. “Wij hebben als bedrijf de gevolgen hiervan geabsorbeerd door niet-marktconforme tarieven aan te bieden. Echter kan dit niet langer voortgezet worden en zijn wij genoodzaakt tot tariefsaanpassingen over te gaan. De continuïteit van de telecommunicatie dienstverlening moet gegarandeerd blijven. Verder moeten de nodige stappen gezet worden om verder te werken aan het veiligstellen van de digitale toekomst van Suriname”, aldus Telesur.

Hogere internetsnelheden
Telesur wil zijn dienstverlening uitbreiden en moderniseren, zodat iedereen hiervan optimaal gebruik kan maken. “Wij streven ernaar binnenkort nóg hogere internetsnelheden aan te bieden afgestemd op de groeiende behoefte van onze klanten”, aldus de telecomprovider.

| suriname herald | Door: Redactie