• vrijdag 27 January 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

FOLS en minOWC bespreken brandende vraagstukken

| waterkant | Door: Redactie

Het directieteam van het Surinaamse ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), hebben afgelopen vrijdag een goed gesprek gevoerd over enkele brandende vraagstukken.

De FOLS had in een brief onder andere aandacht gevraagd naar een permanente educatietoelage voor de parttime leerkrachten, een toelage voor afstandsonderwijs, secundair pakket, kledingtoelage, meubilairtekort, doorstroming en overvolle klassen.

Vanuit het minOWC is aangegeven:

Vanuit het ministerie worden ook de scholen in het binnenland, die door de wateroverlast alle leermiddelen en meubilair zijn kwijtgeraakt, voorzien. De schoonmaakmiddelen worden ook geleverd. Er was wat vertraging opgetreden, aangezien het minOWC pas

in oktober financiële middelen vrij heeft gekregen. Pas dan kon er met de leveranciers overeenkomsten worden getekend.

Overvolle klassenDat er overvolle klassen zijn, is mede het gevolg van tal van factoren. Een daarvan is verhuizing. Opvallend is dat ouders met hun kinderen verhuizen naar Paramaribo. Verder is ook de kwestie voortgangsrapportage door de FOLS aangekaart.  De FOLS stelt voor om het beleid met betrekking tot de doorstroming/ het voortgangsrapport te evalueren.

Afgesproken is dat partijen op 28 november weer bijeenkomen voor een vervolgbespreking.

| waterkant | Door: Redactie