• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

First lady neemt deel aan eerste online SCLAN-meeting

| suriname herald | Door: Redactie

Leden van de Spouses of Caricom Leaders Action Network (SCLAN) hebben gisteren hun eerste online meeting gehad voor 2022. First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry heeft ook deelgenomen aan deze bijeenkomst. Ze werd op 26 oktober vorig jaar gekozen tot de vicevoorzitter van SCLAN en de echtgenote van de premier van Belize, Rossana Briceno, tot voorzitter. First lady Santokhi zal samen met de voorzitter en de leden werken aan de projecten die zijn opgesteld voor de komende twee jaar.

Tijdens de online meeting gaf zij aan uit te kijken naar een goede samenwerking met de rest van het team en wil zich sterk inzetten voor de projecten die in de pijplijn zitten en wat de groep samen kan bereiken. “Wij als vrouwen van Caribische leiders moeten onze doelen promoten en samen werken aan het verwezenlijken van deze doelen. Ik denk dat de meeste van onze doelen identiek zijn,” zei Santokhi-Seenacherry. Zij voorziet een zeer productieve samenwerking met eenieder van het netwerk.

SCLAN-voorzitter Briceno, ook speciaal gezant voor de ontwikkeling van gezinnen en kinderen, gaf aan dat er veel te doen is en dat zij samen met de rest van het team wil werken aan de SCLAN-pijlers. Ook wil zij graag meer samenwerkingsverbanden aangaan in de regio.

SCLAN werd formeel opgericht op 5 september 2017 tijdens een bijeenkomst in Belize City, Belize, met als overkoepelend doel een kader te bieden waar first ladies hun inspanningen kunnen coördineren en hun platforms kunnen gebruiken om te pleiten voor en activiteiten uit te voeren die gericht zijn op de aanpak van cruciale vraagstukken als hiv/ aids, gendergerelateerd geweld, tienerzwangerschappen, baarmoederhalskanker en geestelijke gezondheid.

Tijdens de online meeting is gesproken over enkele projecten die dit jaar uitgevoerd zullen worden, zoals een attitudeonderzoek met betrekking tot gendergerelateerd geweld evenals projecten met betrekking tot een bewustwordingscampagne voor jongeren en de samenleving.

| suriname herald | Door: Redactie