• donderdag 09 February 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

FIFA WC: Adidas pakt doelcontroverse aan, onthult baltechnologie bevestigt dat Ronaldo niet scoorde tegen Uruguay

| dagblad suriname | Door: Redactie

Portugal passeerde Uruguay in hun tweede wedstrijd in de FIFA Wereldbeker 2022, in Qatar, met een 2-0-score, maar een doelpuntcontroverse waarbij Cristiano Ronaldo betrokken was, deed de aandacht trekken. Terwijl de vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar de openingstreffer van Portugal opeiste, werd die later toegekend aan Bruno Fernandes. Ronaldo beweerde zelfs waarom hij het doelpunt niet kreeg toegekend, maar het viel in het voordeel van Fernandes.

Nu heeft Adidas, de officiële balfabrikant van de FIFA World Cup, bevestigd dat de technologie in de bal onthult dat Ronaldo de bal niet heeft aangeraakt. “Door gebruik te maken van de Connected Ball-technologie die is gehuisvest

in Adidas’ Al Rihla Official Match Ball, kunnen we definitief geen contact met de bal van Cristiano Ronaldo laten zien voor de openingstreffer in de wedstrijd. Er kon geen externe kracht op de bal worden gemeten, zoals getoond door het ontbreken van ‘hartslag’ in de metingen en in de bijgevoegde afbeelding. De 500Hz IMU-sensor in de bal zorgt voor een hoge mate van nauwkeurigheid in de analyse”, aldus de verklaring van Adidas.

Als de aanvoerder van Portugal, Ronaldo, had gescoord tijdens de voorlaatste wedstrijd in de groepsfase tegen Uruguay, zou hij weer een historische prestatie hebben geleverd. De sterspits zou Eusebio hebben geëvenaard als Portugal’s hoogste scorer in de WK-geschiedenis en ook zijn oude rivaal Lionel Messi hebben overtroffen in hun race om meer doelpunten in het paradepaardje. Volgens een rapport van de Spaanse journalist en een goede vriend van Ronaldo, Edu Aguirre, zal de Portugese voetbalfederatie waarschijnlijk bewijs overleggen aan de FIFA om het doelpunt toe te kennen aan de superstervoetballer.

| dagblad suriname | Door: Redactie