• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Feller laat zich niet wegsturen door politie

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

De politie vraagt Rendel Feller om zich te verwijderen van de de plek tegenover het Assembleegebouw. Dit wordt resoluut geweigerd. (Foto's: René Gompers)

"Ik vraag u beleefd zich van hier te verwijderen," zegt de politieagent. "Dat kan ik niet doen, ik ga mij niet verwijderen," antwoordt Rendel Feller resoluut. Een groepje mensen onder zijn leiding heeft zich verzameld op het trottoir bij het Assembleegebouw. Ze protesteren "tegen alles dat fout gaat onder deze regering."

Feller heeft geen vergunning voor de protestdemonstratie. Verschillende politiemannen leggen Felleruit dat hij en zijn groep zich niet langer op de plek moeten ophouden. Feller geeft geen gehoor.  Hij deelt later aan de politie mee dat hij een petitie wil indienen. "Niemand moet mij aanraken anders gaat het escaleren," kondigt Feller aan. Hij probeert door de rij van politiemannen te lopen maar hij wordt tegengehouden.

Feller probeert een paar keer tegen de instructies en fysieke weerstand van de politie in te gaan. De Zonen van Hermandad zijn geduldig met Feller. Journalisten vragen hem de petitie voor te lezen. Wanneer hij het voorleest is er een moment van rust.

Na het lezen van de petitie benadert een politieman Feller weer in alle rust. Hem wordt meegedeeld dat hij, als de Assembleevoorzitter er is, de petitie mag indienen. De groep moet ondertussen de covid-regels in acht nemen. Maar dat gaat moeilijk nu het regent: de groep van zeven probeert droog te blijven onder twee paraplu's.
René Gompers

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie