• zondag 27 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Feestdagen van nu en vroeger zijn een groot verschil

| dagblad suriname | Door: Redactie

Enkele kleine ondernemers geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij niet meer geconcentreerd zijn op de feestdagen, noch op de komende feestdagen.

“Ik keek vaak uit naar de feestdagen van het jaar, maar door de jaren heen is dat ook gaan veranderen”, zegt een kleine onderneemster. “Dankzij het Covid-virus en de prijsstijging van alles zien wij al kleine ondernemers niet eens 50% winst op de feestdagen. Een ieder is nu een ondernemer bijna en doet ook zijn of haar eigen ding. Het is daarnaast dus ook een grote uitdaging geworden voor ons over het algemeen”, zegt zij.

Zij verkoopt kleding voor jong en oud en enkele andere modieuze dingen waaronder tassen en sieraden.

“In het begin van het jaar had ik nog een beetje hoop, maar dat werd door de maanden heen erger en erger. Als onderneemster kom ik helemaal niet uit en mijn kinderen worden uiteindelijk de dupe daarvan. Je hebt dagen waarop ik niets heb gemaakt en zelfs feestdagen waarnaar ik uitkeek, ik heb helemaal geen winst gemaakt. Ik verkoop wel enkel kleine dingen, maar aan het eind kom je op het bedrag dat ik uit heb gegeven en daarnaast weer moet delen met de mensen die mij ondersteunen vanuit het buitenland, dus ik zit met niets. In een andere branche gaan is ook weer een opoffering, dus je weet niet meer wat je moet doen”, benadrukt de kleine onderneemster.

“Ik blijf wel uitkijken naar de feestdagen om met mijn gezin en familie te zijn, maar niet om zaken te doen.”

Een andere kleine onderneemster zegt, dat zij het niet opgeeft. “Uitkijken naar feestdagen doe ik ook niet meer, maar ik blijf mijn kleine business draaien. Aan het eind van de dag is het de enige bron van inkomsten, dus dat kan ik niet opgeven. Zolang je ademt ga je moeten blijven proberen het te redden in het leven. Het gaat een moeilijke stap zijn met alle uitdagingen, maar het gaat werken zolang je in jezelf gelooft.”

TM  

| dagblad suriname | Door: Redactie