• maandag 20 September 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

FAUCI-LEUGENS BETREFFENDE FINANCIERING GAIN-OF-FUNCTION ONDERZOEK INZAKE ONTSTAAN COVID-19

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie

Kentucky Sen. Rand Paul beschuldigde Dr. Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, van liegen tegen het Congres, en vertelde woensdag aan Newsmax dat “veel van zijn oneerlijkheid voortkomt uit elitarisme.”

Deze opmerkingen waren de laatste aantijgingen van de Republikeinse senator tegen Fauci, en wel specifiek voor het ontkennen dat de National Institutes of Health ‘gain-of-function’-onderzoek financierden, -experimenten die waren ontworpen om de overdraagbaarheid van virussen te vergroten-, aan het Wuhan Institute of Virology (WIV) in China, waar volgens velen het COVID-19-virus is ontstaan.

“Het is een misdrijf om tegen het Congres te liegen.”

“En zonder twijfel liegt hij: Hij financierde daar onderzoek naar ‘gain-of-function’. Zie het zo, in 2014 onderbraken ze de financiering van ‘gain-of-function’-onderzoek. Hoe kun je de financiering onderbreken als je stelt het nooit te hebben gedaan? Fauci zegt dat hij nimmer onderzoek naar ‘gain-of-function’ zou hebben gefinancierd. En toch was er een pauze van drie jaar.”

Eerder woensdag zei Paul dat hij het ministerie van Justitie had gevraagd om een ​​strafrechtelijk onderzoek naar Fauci te openen. Fauci discussieerde dinsdag met Paul tijdens een hoorzitting van de Gezondheidscommissie van het Senaat, waarbij beiden de ander beschuldigden van liegen.

Paul beschuldigde Fauci van liegen over het toestaan ​​van financiering aan het WIV door de National Institutes of Health, waar het NIAID deel van uitmaakt, via de non-profit EcoHealth Alliance.

In het bijzonder zei hij dat Fauci loog door niet toe te geven dat het type onderzoek was bedoeld om te experimenteren met ‘gain-of-function’.

Fauci reageerde door op zijn beurt Paul voor leugenaar uit te maken door het onderzoek onjuist te bestempelen en daarbij de NIH ervan te beschuldigen het te financieren.

Paul verwees naar een onderzoeksdocument daterende uit 2015 welke mede zou zijn geschreven door Dr. Shi Zhengli van het WIV, en waarin zij beweert een vleermuisvirus te hebben genomen en op mensen overdraagbaar zou hebben gemaakt. “We hebben niet beweerd dat het onderzoek waarbij Dr. Shi betrokken was en mede door haar was gepubliceerd … Shi niet heeft toegegeven COVID te hebben gecreëerd”, zei Paul. “Dus in haar onderzoek creëerde Shi een nieuw virus dat de mens nog niet kende, en die niet eerder in de natuur bestond. Het was geen COVID-19. We zeggen niet dat ze het heeft gemaakt en toegegeven.”

“We zeggen dat Shi het soort onderzoek deed dat COVID-19 had kunnen veroorzaken, en dat zou best kunnen, en dat ze er misschien niet eerlijk en open hierover is geweest. Maar wat wel publiekelijk kenbaar is, is dat Dr. Shi, de ‘bad scientist’ uit Wuhan, een document heeft gepubliceerd waarin ze de NIH vermeldt als financierder van haar paper. Ze somt in Godsnaam zelfs het subsidienummer op. Het lijdt dus geen twijfel dat de NIH het heeft gefinancierd. De vraag waarmee Dr. Fauci ons op het verkeerde been probeert te zetten, is dat hij zegt dat het geen gain-of-function was.” Paul hield echter vol dat Fauci opzettelijk niet de waarheid sprak.

“Veel van zijn oneerlijkheid komt voort uit elitisme”, voegde Paul eraan toe. “Hij gelooft dat de gewone man niet slim genoeg is om dingen te weten, zodat hij af en toe moet liegen. Dit is wat Plato ‘nobele leugens’ noemde. Hij liegt met volgens hem goede bedoelingen.”

Bronnen: Forbes & Newsmax.com

CORONA UPDATE

Datum: | Bron: united news | Door: Redactie