• zaterdag 23 October 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Fake nieuws en misleiding levensgevaarlijke dreiging

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie

Voorlezen

AKMOS ziet vaccinatie als oplossing voor terugkeer economische bedrijvigheid

De Associatie van Kleine- en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS) ziet vaccinatie als de oplossing om de economische bedrijvigheid in het land weer enigszins op niveau te krijgen. Hierdoor kunnen vooral de kleine en middelgrote ondernemingen weer “normaal” hun deuren openen en inkomen binnen krijgen en zo hun personeel uitbetalen. 

Fake nieuws en misleidende berichten op vooral de social media over vaccin en vaccinatie ziet de AKMOS als levensgevaarlijke ondermijning van de strijd tegen het Covid-19 pandemie.  

AKMOS-voorzitter Harry Soeklal zegt, dat velen er niet voldoende bij stilstaan welke desastreuze gevolgen de Covid-pandemie reeds heeft op de kleine- en middelgrote ondernemers in het land, en de mensen die er hun brood verdienen. Vanuit het oogpunt van de bescherming van de volksgezondheid vindt hij de maatregel van de overheid om over te gaan tot een een “full lockdown” logisch en helemaal te begrijpen. 

Hij roept een ieder op zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen zodat de huidige “full lockdown” inderdaad de beoogde positieve werking gaat kunnen hebben om de Covid-pandemie weer onder controle te krijgen.

“Alleen als wij als bevolking de Covid-pandemie onder controle krijgen, kan de economische bedrijvigheid in het land terugkeren en kan iedereen weer enigszins naar het “normaal” leven terug”, aldus Soeklal. Hij roept daarom een ieder op om zich te laten vaccineren en zo zichzelf  en anderen te beschermen tegen het virus. De AKMOS-voorzitter zegt dat een ieder recht heeft op zijn of haar eigen mening en visie. “Maar het is iets anders wanneer men opzettelijk fake nieuws verspreidt en anderen tracht te misleiden om zich niet te laten vaccineren.” Soeklal vindt dat we daarmee het groter en algemeen belang niet dienen.

Na de huidige “full” lockdown hoopt hij dat het land niet naar nog een langdurige “full” lockdown hoeft over te gaan. Bij de kleine en middelgrote bedrijven is de rek er echt uit. Velen staan op de rand van faillissement.

SS

Datum: | Bron: Dagblad Suriname | Door: Redactie