• zaterdag 27 February 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

EX-MINISTER SOERDJAN EIST PLATINUMVERZEKERING BIJ RECHTER OP

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Foto: Ex-minister Lekhram Soerdjan

Ex-minister Lekhram Soerdjan hoopt via de rechter alsnog een Platinum ziektekostenverzekering voor hem en zijn gezin af te dwingen van de staat. Soerdjan is van mening dat hij als gewezen minister recht hierop heeft.

Hij diende twee jaren onder het laatste kabinet Bouterse, nadat hij de overstap maakte van de VHP naar de NDP.

Volgens minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) maakt Soerdjan van een mug een olifant. Volgens hem heeft de gewezen minister nog altijd toegang tot de beste beschikbare dienstverlening qua gezondheidszorg; in lijn met het pakket dat geldt voor een Platinumverzekering. Hetzelfde geldt voor zijn gezin. Alleen heeft hij nu geen verzekeringspasje, omdat het de staat enorm veel geld kost om alle ex-minister te voorzien van een Platinumverzekering. Soerdjan, en met hem alle overige 150 ex-ministers, mogen bij ziekte een beroep doen op de Platinum-behandeling. De kosten zullen door de staat betaald worden.

Hiermee hoopt de regering efficiënt om te gaan met de schaarse staatsmiddelen. Elke maand steeds betalen voor de dure verzekering, ondanks daarvan niet altijd gebruikt wordt gemaakt, drukt te zwaar op de staatskosten. Het gaat om zeker 3000 SRD per gezinslid. “De gewezen ministers, dat zijn er ongeveer 150, kunnen gewoon declareren of een garantiebrief krijgen. Dus er is eigenlijk niks aan de hand”, zegt minister Somohardjo. “Ik snap niet waar de heer Soerdjan zich druk over maakt. Hij is voor twee jaren minister geweest. Ik heb vanaf het begin verteld: wij als ministers krijgen al zoveel van het volk. We krijgen een goed salaris en we krijgen een mooie auto. Daarvan vind ik: na onze ambtstermijn hoeven wij niks meer te krijgen”, meent de BiZa-minister. Hij is niet van plan te zwichten voor de eis van Soerdjan en hoopt dat de rechter het met hem eens is.

UNITEDNEWS

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie