• donderdag 30 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ervaring volleybalsters Yelyco 4 nekt SVV 2

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — De ervaring van onder anderen Sharon Balkaran, Janice Antonius en Romelsa Kemper hebben vrijdagavond het verschil uitgemaakt in de vrouwen eersteklassenwedstrijd tussen Yelyco 4 en het tweede team van de Scholen Volleybalvereniging (SVV). Yelyco 4 won in straight sets: 25-13, 25-16.

Sharlely Bron, Amy Misran en routinier Naduschka Straal probeerden het onderste uit de kan te halen voor SVV onder leiding van Richardo Soerodikromo en Claudius Straal. Echter, de tegenstander toonde haar suprematie en claimde de openingsset na een ace van Balkaran met 25-13.

“We hebben nog meer wedstrijden te spelen dus het zal wel gaan.”

Eén

van de hoogtepunten in het tweede speelbedrijf was het blok van Bron op Yelyco’s Kemper. Misran maakte in deze periode het zestiende punt voor de verliezer, voordat Tirzah Hek de wedstrijd uit een succesvolle serve afmaakte voor Yelyco 4.

Ervaring opdoen

Coach Verdy Getrouw meent dat hij de vierde ploeg in deze klasse heeft ingeschreven om de U15-speelsters, onder wie Hek, Michaiah Kartawirja en Jill-Lisa Satjapradja, ervaring op te laten doen. “Dit is eigenlijk het U23-team, maar omdat die klasse er dit jaar niet is, hebben we hiervoor gekozen”, legt hij uit.

Het is, geeft hij aan, de bedoeling dat U15-speelsters ongelimiteerd uitkomen in een bepaalde klasse. “Anders is dat bij U19-speelsters. Na drie wedstrijden in een bepaalde klasse moeten ze daar blijven spelen.” Getrouw houdt rekening met Condor 3 en nummer één Yelyco 2.

Soerodimedjo zegt dat zijn pupillen zenuwachtig waren. “De pass kwam niet aan en gros van de speelsters steunden op de ervaren speelsters, maar ook die lieten steken vallen. We hebben nog meer wedstrijden te spelen dus het zal wel gaan”, aldus de SVV-coach.

In de U19-jongensklasse rekende Yelyco af met Bazooka: 2-0 (25-7, 25-15).

| de ware tijd | Door: Redactie