• donderdag 18 August 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

‘Ervaring opdoen en ons voorbereiden op het komende competitiejaar’

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Verdy Getrouw heeft een uitnodiging om met Yelyco in Frans-Guyana mee te doen aan een internationaal toernooi met beide handen aangegrepen. “We gaan om ervaring op te doen. Daarnaast moet het toernooi dienen als voorbereiding op het komende competitiejaar”, onderstreept de clubvoorzitter. “Het moet ook gezien worden als verstevigen van onze contacten met Frans-Guyana.”

“Dit wordt dus een goede graadmeter voor mijn lange jeugd meisjes, die dan ervaring zullen opdoen”

Getrouw reist vrijdagmorgen ietwat gehavend af naar het oostelijk buurland. Antoine Vliet en Furgil Ong A Fat, die de bondscoaches zijn van de nationale U19- en U21-jongensselectie, krijgen vrij af van hem. “Ik krijg de kans om nieuwe spelers uit te testen. We zijn bezig te werken aan de formatie van het komende jaar. Avery Molijn en Isaiah Myr krijgen de gelegenheid hun kunnen te tonen. We zien daarna verder.” Molijn en Myr hebben de overstap vanuit respectievelijk Bazooka en Yellow Birds gemaakt.

Bij de vrouwen ontbreken onder anderen de zusters Farahnaz en Raliesta Levens, Shaniva Balkaran en Desiree Getrouw. Balkaran (U21) en Getrouw (U19) hebben verplichtingen met de nationale selectie. “We gaan desondanks om het beste eruit te halen.” Getrouw zinspeelde ermee gastspeelsters van Gideon mee te nemen. “Dat gaat niet door. Gideon zit moeilijk. Ik zal uit mijn eigen kweek aanvullen. Dit wordt dus een goede graadmeter voor mijn lange jeugd meisjes, die dan ervaring zullen opdoen.”

De Yelyco-baas mikt op Precious Essed, Shomanthla de Graven en Jeslyn Tino. Verder hoopt hij zijn hoofdklassespeelster Tanisha Linkers en routinier Rachel Graanoogst mee te kunnen nemen. In de delegatie zitten 28 man. Naast Yelyco en gastploeg Montjoly zullen Matoury (vrouwen) en Geldar (mannen) meedoen. Yelyco speelt vrijdagavond om zeven uur en half negen tegen respectievelijk de vrouwen- en mannenteams van Montjoly 1.

Janice Antonius (voorgrond) viert samen met haar teamgenoten Farahnaz Levens (20), Raliesta Levens (12), en Chagnaz Fränkel (14) een punt van Yelyco. De zusters Levens en Fränkel zullen de trip naar Montjoly door omstandigheden niet meemaken.

| de ware tijd | Door: Redactie