• woensdag 29 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Ernstige gevallen van Covid verhogen het lange Covid-risicoCOVID 19

| dagblad suriname | Door: Redactie

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn lange Covid-symptomen “een breed scala aan nieuwe, terugkerende of aanhoudende gezondheidsproblemen die mensen ervaren nadat ze zijn geïnfecteerd met het virus dat COVID-19 veroorzaakt”. Aangezien er tot nu toe geen duidelijke pathologie is van dit type ziekte na infectie, kunnen aandoeningen zijn: “vermoeidheid of vermoeidheid die het dagelijks leven verstoort”, “moeite met denken of concentreren”, “moeite met ademhalen of kortademigheid” en dergelijke. symptomen.

De prevalentie van de ziekte is nog niet volledig bekend, hoewel er meer inspanningen zijn geleverd om deze nieuwe post-Covid-ziekte effectief te categoriseren en te diagnosticeren, ook al

lijkt een betrouwbare genezing momenteel buiten bereik. Een andere bouwsteen in de inspanningen om het bewustzijn te vergroten, is een metastudie gepubliceerd door het Duitse Robert Koch Institut (RKI) en de Journal of the American Medical Association, uitgevoerd als onderdeel van de Global Burden of Diseases, Injuries, and Risk Factors Study. De analyse stelt het totale aandeel van Covid-19-patiënten met langdurige Covid-symptomen op 6,2 procent na drie maanden en 0,9 procent na 12 maanden. Zoals onze grafiek laat zien, verhoogt een ernstige ziekte blijkbaar het risico op langdurige Covid aanzienlijk.

De studie definieert long covid als het optreden van symptomen van ten minste één van deze drie groepen: aanhoudende vermoeidheid met fysieke pijn of stemmingswisselingen, cognitieve problemen en aanhoudende ademhalingsproblemen. Zoals de RKI aangeeft, maakt de heterogeniteit van de studies een sluitende beoordeling moeilijk. Volgens een recent onderzoek uit december 2022, uitgevoerd door het Center for Economic and Policy Research, meldden 35,2 miljoen Amerikanen in het verleden langdurige Covid-symptomen te hebben ervaren, en 17,2 miljoen die symptomen ervoeren ten tijde van het onderzoek in de herfst van 2022.

| dagblad suriname | Door: Redactie