• donderdag 29 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Eric Aikman ere-lid volleybalvereniging Condor

| de ware tijd | Door: Redactie

door John ZaalmanPARAMARIBO — “Ik ben verrast geworden om eerlijk te zeggen.” Woorden van Eric Aikman in gesprek met de Ware Tijd nadat hij maandag bij de viering van 45-jaar van de volleybalvereniging Condor tot ere-lid werd benoemd. De oud-succesvolle speler en nog actieve coach heeft er altijd rekening mee gehouden dat hij eens bedankt zal worden voor zijn verdiensten.

“Ik had alleen niet verwacht dat dit het moment zou zijn, omdat er nog zoveel te doen is. Ik ben blij met de erkenning en het heeft mij geëmotioneerd, heel erg, te weten dat er zovelen zijn wiens leven je op

een positieve manier beïnvloed hebt en de dankbaarheid die ze ervoor tonen.” 

“Ik wil Condor weer opbouwen en een waardige plaats geven binnen ons volleybal”

Aikman is op 14 of 15-jarige leeftijd in 1977 of 1978 bij de club begonnen. “Op 18-jarige leeftijd begon ik voor het eerst training te geven aan zowel jongens als meisjes, later heren en dames. Ik werd in 1988 voor het eerst kampioen van Suriname als speler met de heren van Condor. En daarna weer in 1990, ‘91 en ‘92.”

Waardige plaats

Aikman vertrok in 1992 naar Nederland en keerde na elf jaren terug naar Suriname. “Ik pakte de draad weer op als trainer in verschillende klassen. Met de toenmalige meisjes jeugd van Condor werd ik drie jaren achtereen (2008-2010) kampioen van Suriname en dat team, aangevuld met wat oudere speelsters werd in de jaren daarna achtvoudig kampioen van Suriname in de vrouwenhoofdklasse (20011 t/m 2018).”

Hij heeft voor zichzelf nog wat plannen voor ogen. “Ik wil Condor weer opbouwen en een waardige plaats geven binnen ons volleybal.” Hij denkt met name aan vooral de jongens en herenafdeling. “En natuurlijk met de vrouwen proberen weer kampioen te worden”, vult Aikman snel aan. 

Naast Condor heeft Aikman nu al enkele jaren ook zijn eigen club te weten de Surinaamse Volleybalschool (Survos). “Het gaat heel goed met Survos. We hebben in januari van dit jaar na alle Covid-19-perikelen een goede herstart gemaakt. De school groeit en is een begrip aan het worden binnen de volleyballerij. Ik combineer het met Condor omdat mijn hart bij beiden ligt.”

Vruchtbare samenwerking

Aikman heeft op de jaardag van de club een banner ontvangen waarop hij bedankt wordt met een collage van foto’s van toen en nu. “Ik vind het prachtig en bedank een ieder die eraan heeft meegewerkt om mij daarmee te verrassen. Love from the bottom of my heart.” 

De speciale dag werd gecombineerd met eten, drank, een potje volleyballen en  er werd ook een nieuw bestuur gekozen onder leiding van oud-speler Jeet Moenesar. “Ik ben blij met het nieuwe bestuur en ik bedank het oude bestuur in de persoon van Haydee Margaret-Renardus voor haar verdiensten op dat gebied. Ze heeft enorm goed en belangrijk werk verricht om Condor in moeilijke tijden staande te houden. Ik verwelkom het nieuwe bestuur en kijk uit naar een goede, vruchtbare samenwerking met hen”, aldus Aikman.

Naast Moenesar hebben Marino Starke (penningmeester), Monica Calor (secretaris), Jennifer Veldbloem (commissaris technische staf) en Joëlle Madari (commissaris verenigingsactiviteiten) zitting in het nieuwe bestuur

| de ware tijd | Door: Redactie