• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Elf occupanten aangehouden bij politieoptreden Dalianproject

| suriname herald | Door: Redactie

Bij het politieoptreden vanmorgen op het Dalianproject in Paramaribo-Noord zijn elf occupanten die hun intrek hadden genomen in een van de woningen aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt en voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. Door vicepresident Ronnie Brunswijk was eerder deze week in De Nationale Assemblee aangegeven, dat de regering het niet zal tolereren dat burgers op deze wijze te werk gaan.

Ook de minister van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi, heeft gisteren op vragen van de media duidelijk gesteld dat de politie inderdaad zal optreden tegen burgers die zich aan de occupatie schuldig maken. De politie heeft conform de wettelijke bepalingen in het Wetboek van strafrecht tegen deze occupanten opgetreden.

Verschillende politie-eenheden zoals RBT Paramaribo, RBT Midden, Recherche Paramaribo, politie Geyersvlijt ondersteund door de Algemene Surveillance Dienst (ASD), het Korps Brandweer Suriname (KBS) en de Militaire Politie (MP) zijn bij deze actie betrokken geweest. De occupanten zijn uit de woningen verwijderd alsook de naamborden, linten en alle andere zaken die door de occupanten bij de percelen en woningen waren aangebracht.

Volgens het voorlopige onderzoek zijn er nog occupanten die in de omgeving rondrijden en waarschijnlijk nog hun kans willen wagen om terug te keren naar de woningen. De Juspol-minister doet een dringend beroep op deze groep occupanten om gehoor te geven aan de instructies van de politie en daadwerkelijk af te blijven van deze woningen. De politie zal niet schromen hardhandig op te treden tegen burgers, die zich schuldig maken aan deze illegale praktijken.

| suriname herald | Door: Redactie