• vrijdag 31 March 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Eerste zege Robinhood brengt zelfvertrouwen terug

| de ware tijd | Door: Redactie

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “Dit is bijzonder. We moesten deze wedstrijd winnen om het zelfvertrouwen binnen het team terug te krijgen en daarop verder bouwen”, zei Robinhood-coach Roberto Gödeken na afloop van de gewonnen partij. De verdedigend kampioen boekte zaterdagavond in de derde speelronde van de eerste divisie de eerste overwinning ten koste van Notch. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-2 in het Franklin Essed Stadion. 

Gödeken oordeelde dat de fouten die zijn gemaakt in de voorgaande twee wedstrijden – 0-0 tegen Voorwaarts en 1-3 tegen PVV – niet zijn  herhaald. “We zijn harder gaan werken aan

het middenveld, omdat van daaruit het sneller is de aanvallers te vinden. En het is ons vandaag ook gelukt.”

Notch, dat na de eerste twee speelronden ongeslagen was, dwong Robinhood in de eerste helft tot het uiterste te gaan. Middels een compacte verdediging werd de aanval van de landskampioen in toom gehouden. Shaquille Cairo en Gillian Maatrijk van Robinhood waren sporadisch gevaarlijk, maar doelman Marfier Hupsel was in goede doen.

Joao Duarte, de Braziliaanse coach van Notch, geloofde dat zijn team iets uit de wedstrijd kon halen. In de 58ste minuut kreeg hij het gelijk aan zijn zij, want Mauro Dos Santos bracht Notch op 1-0. Het antwoord van Robinhood kwam zes minuten later. Cairo tikte een voorzet van Jamilhio Rigters makkelijk binnen: 1-1.

(lees verder onder de foto)

Robinhood op voorsprong

Notch, dat alles in de aanval gooide via Dos Santos en spits Finidi Misidjan, stuitte steeds op Alierio Belfor en Renske Adipi. Don Tuur tikte in de 76ste minuut makkelijk de 2-1 binnen voor Robinhood op aangeven van Rigters. Vier minuten later tilde Cairo de score naar 3-1 na een scrimmage voor het Notch-doel.

De overwinning leek binnen, maar Jonas Dos Santos bracht in de 86ste minuut de spanning terug in de wedstijd, nadat hij een strafschop verzilverde voor Notch. Diep in de blessuretijd dacht de Moengonese club een strafschop te hebben versierd, nadat Dos Santos ten val werd gebracht door Belfor. Echter, scheidsrechter Edson Lieveld liet doorspelen.

Na het laatste fluitsignaal brak de hel los. Notch ging met krachttermen verhaal halen bij de leiding. Daarnaast misdroeg de verzorger zich tegenover een fotograaf en de securityguards. Coach Duarte keek terug op een goede wedstrijd. “Het team dat meer heeft gescoord heeft gewonnen. We hebben hard gewerkt, maar het is ons niet gelukt.”

Andere uitslagen: Transvaal – Inter Wanica 3-2; Broki – Leo Victor 1-1.

| de ware tijd | Door: Redactie