• maandag 29 November 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

EERSTE BEELDEN VAN GEREDDE HONDEN LA PALMA

| united news | Door: Redactie

Eerder deze week werden er dronebeelden van de honden gemaakt.Ⓒ REUTERS

LA PALMA – Op het internet zijn beelden opgedoken van de zes honden die onlangs op het Canarische Eiland La Palma uit hun benarde positie zijn bevrijd door een mysterieus team. De jachthonden zaten door een vulkaanuitbarsting vast tussen twee lavastromen.

Onbekenden, die zich het A Team noemden, redden de dieren en stuurden opnames van de geredde viervoeters naar de redactie van het tijdschrift Jara y sedal.

Spaanse media concluderen dat de redders de eigenaren van de beesten zijn. Op de video lijken de zes zogeheten podencos goed verzorgd en gevoed. De politie onderzoekt inmiddels of de redding van de honden een misdrijf was. In verband met de vulkaanuitbarsting had niemand het gebied mogen betreden.

De honden zaten vast in een leeg waterbassin nadat ze bij hun bezitters waren ontsnapt. Het oorspronkelijke plan was de dieren met een drone en een vangnet te bevrijden. Een bedrijf dat al dagen bezig was met het voorbereiden van de redding constateerde opeens dat de honden uit het bassin waren verdwenen. Een mediaportaal op La Palma publiceerde kort daarop een video waarin een spandoek te zien is met de tekst: Sterkte La Palma, met de honden gaat het goed, A Team. De dieren hadden dagenlang water en voedsel gekregen via drones.

WERELDNIEUWS

Lees ook: Einde-vulkaanuitbarsting-la-palma-nog-lang-niet-in-zicht-lava-is-heter-dunner-en-sneller

 

 

| united news | Door: Redactie