• woensdag 05 October 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Economische Controle Dienst constateert overtredingen

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft tijdens hun reguliere controlewerkzaamheden wederom overtredingen geconstateerd bij winkels. Aan de Helena Christinaweg zijn er verschillende winkels gecontroleerd en zijn er niet geijkte weegschalen aangetroffen die alsnog in orde gemaakt moeten worden. Ook zijn er geen inkoopbonnen aangetroffen bij de winkeliers en zijn prijzen terstond teruggedraaid volgens de prijslijst.

Uit onderzoek van de ECD  is gebeleken dat de klacht dat een winkelier water in voorverpakte suiker had gezet niet op waarheid berust. Op verschillende goederen zoals gascylinders en kippenbouten was er geen

prijsaaduiding. Ook op diverse dranken in de koelkasten waren er geen prijzen vermeld. De goederen moesten terstond onder toezicht van de ECD worden voorzien van een prijsaanduiding.

In het ressort Latour zijn verschillende winkels gecontroleerd. Er is prijsopdrijving geconstateerd op Nutrilon 2 en thee van het merk breakfast. De prijzen zijn terstond teruggedraaid volgens de prijslijst. Het ministerie doet in een persbericht een oproep aan de winkeliers om zich te houden aan de regels. Consumenten kunnen klachten melden op de telefoonnummers 8530915 (Whatsapp) of 1940 en mailen naar klachten.unit@gmail.com.

| de ware tijd | Door: Redactie