• maandag 16 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Duizenden mensen volgen live uitzending Bordo op Facebook

| suriname herald | Door: Redactie

Joël ‘Bordo’ Martinus alias ‘Mony Hond’ heeft het in zijn livestream op Facebook, die nu gaande is, gepresteerd om meer dan 11.000 kijkers te trekken. Hij haalt uit naar de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, over het feit dat de bewindsman zich zou hebben uitgesproken over de activiteit van Bordo maandag in Moengo.

Maandagavond organiseerde coalitietopper Bordo een feest in Moengo waarbij hij met tienduizenden SRD's strooide. De lokale autoriteiten zeggen niet op de hoogte te zijn geweest van het feest ondanks er flyers en beelden van het feest op sociale media circuleerden. Op die activiteit waren honderden mensen aanwezig.

Bordo zegt in zijn live Facebook-uitzending dat alle aanwezigen zich aan een coronasneltest moesten onderwerpen. Hij beveelt Ramadhin aan niet te letten op wat Bordo doet, maar zich te concentreren op de problemen in de gezondheidssector zoals het tekort aan simpele medicatie als calpol en ook het tekort aan infuzen. In december 2021 meent hij rond te zijn gegaan in de verschillende ziekenhuizen in het land waar hij deze tekorten heeft kunnen vaststellen.

Partijgenoot minister Kenneth Amoksi (Justitie en Politie) hield hij voor om hem in het vervolg persoonlijk te spreken. Bij Bordo is het niet in goede aarde gevallen dat de minister hem als organisator van een illegaal feest heeft besproken en ook nog heeft bedreigd met de oplegging van een boete. Hij stelt dat Amoksi zijn telefoonnummer heeft en weet waar hij te vinden is.

| suriname herald | Door: Redactie