• woensdag 30 November 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Duizend voedselpakketten verdeeld in Frimangron 

| de ware tijd | Door: Redactie

PARAMARIBO — Duizend voedselpakketten zijn donderdag  gratis verdeeld op het Bronsplein in Frimangron. Met hulp van ruim dertig vrijwilligers en medewerkers waren de pakketten binnen anderhalf uur verstrekt. Om ervoor te zorgen dat alles eerlijk, veilig en ordelijk verliep waren er zeven wijkagenten aanwezig.. Er waren twee aparte rijen voor de seniore burgers.

De actie is een initiatief van stichting Weid mijn lammeren met ondersteuning van de buurtmanagers, Korps politie Suriname, Bronspleinbeheerder van der Kust, het ministerie  van Sociale Zaken en verschillende kerken en sociale instellingen. De pakketten zijn gedoneerd door christenen die willen helpen om de nood in Suriname te

verlichten. Elk pakket met een waarde van SRD 285  bevat onder andere twee kilogram rijst, olie, sardines, suiker, en gele pesie. 

“Dit pakket is een hele hulp, ik ga nu naar huis om te koken”

Van tevoren zijn er duizend tegoedbonnen verdeeld. Bij de distributie merkten de werkers reeds dat de nood heel hoog is. Sommige distributeurs werden letterlijk gestalkt op straat. De mensen zijn bij aankomst  op het Bronsplein verwelkomt met muziek. “God wil ons helpen en als wij ons best doen komt het zeker goed in Suriname”, zei pastor Jozua Waakzaam van gemeente Gado Genade. Hierna werd er een dankgebed en zegenbede uitgesproken.  

Gloria Lie Kwie Sjoe, de initiatiefnemer en algemeen coordinator zegt dat de organisatie met deze actie duizend mensen niet alleen voeding maar bovenal liefde en hoop wil geven. “Door stress en frustratie kopen mensen Suribet of verkopen vrouwen hun lichaam. Geloof in God geeft hoop en kracht om goede keuzes te maken.” Marlene uit Flora leeft van haar maandelijkse AOV van SRD 1250: “Dit pakket is een hele hulp, ik ga nu naar huis om te koken.”

| de ware tijd | Door: Redactie