• vrijdag 20 May 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Duitsland schenkt chirurgische gezichtsmaskers via Paho

| de ware tijd | Door: Redactie

Duitsland schenkt chirurgische gezichtsmaskers via Paho

18/01/2022 18:03

Karen Lewis-Bell (2e links), vertegenwoordiger van de Paho/WHO in Suriname, overhandigt de gezichtsmaskers aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Duitsland heeft 462.500 chirurgische gezichtsmaskers geschonken aan Suriname. De Duitse regering doet dat in samenwerking met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho). De gezichtsmaskers zijn opgeslagen bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) en zullen door het ministerie van Volksgezondheid landelijk worden gedistribueerd aan diverse zorginstellingen.

"Wij zijn de Duitse regering en Paho dankbaar voor hun steun aan Suriname om de pandemie te bestrijden", zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bij het in ontvangst nemen. "Vooral in deze tijd, nu Duitsland net als vele andere landen geconfronteerd wordt met een nieuwe Covid-19-golf en de strijd aangaat met de omicronvariant."

De officiële overhandigingsceremonie vond vrijdag plaats op het ministerie van Volksgezondheid, meldt de Communicatie Dienst Suriname. Aanwezig waren ook Rakesh Gajadhar Sukul, directeur van Volksgezondheid, Karen Lewis-Bell, Paho/WHO-vertegenwoordiger in Suriname en Kurt van Essen, honorair consul van Duitsland. In oktober vorig jaar schonk Duitsland als ondersteuning van het Covid-19-vaccinatieprogramma koelboxen, naalden en andere medische hulpmiddelen.

"De Duitse regering haar belofte houden om haar steun aan Suriname voort te zetten met deze schenking van chirurgische gezichtsmaskers met de hulp van Paho", sprak honorair consul Van Essen. "Wij zullen samen blijven helpen de curve af te vlakken en de druk op het gezondheidszorgsysteem te verminderen. De regering van Duitsland heeft een goede relatie met Suriname en zal blijven toezien op de verdere versterking van deze relatie."

Lewis-Bell van de Paho/WHO zei dat bestrijding van de Covid-19-pandemie in Suriname een "gezamenlijke inspanning en solidariteit onder de naties" vereist. "De levering van deze chirurgische maskers is op dit ogenblik bijzonder belangrijk omdat de omicronvariant in Suriname aanwezig is."

  Tweet  Gerelateerde artikelenCovid-19: 3 dode, 1.404 besmettingenCovid-19: 1 dode, 435 besmettingenIntensievere aanpak voor afzwakken vijfde Covid-19-golfCovid-19: 4 doden, 709 besmettingenHoog percentage positieven in werkgebied Medische Zending Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

| de ware tijd | Door: Redactie