• donderdag 29 July 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DSB verkoopt US-dollars 10% onder CBvS-koers

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

In navolging van de Finabank komt ook de Surinaamsche Bank (DSB) met het aanbod aan particuliere rekeninghouders om eenmalig valuta te kopen. Tot eind van deze maand worden de cliënten van de bank in staat gesteld om tussen de US$ 250 en US$ 6.000 giraal aan te kopen. DSB geeft 10% korting op de verkoopkoers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Volgens de huidige verkoopkoers (SRD 21.2) voor de US$ komt het bedrag neer op SRD 19.08.

Algemeen directeur van DSB, Steven Coutinho, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het afgelopen jaar retail klanten onvoldoende US-dollars hebben kunnen kopen bij hun huisbank. Dit voor allerhande belangrijke vreemde valuta uitgaven zoals huur, verzekeringen, studerende kinderen in het buitenland.

"Met de recente verandering ten aanzien van de koers, is deze situatie nu gewijzigd en willen wij een belangrijke geste doen naar onze klanten alsmede ook een duidelijke boodschap overbrengen. Klanten hoeven niet meer met hun cash op straat te lopen en te dealen op de zwarte markt. Ze kunnen veilig en gemakkelijk weer terecht bij hun huisbank", zegt de CEO van de financiële instelling.

De bank hoopt dat de wisselkoers inderdaad omlaag gaat. "DSB is de grootse bank van Suriname en wij hopen hiermee dus ook een sterk signaal af te geven aan de gemeenschap: niemand is gebaat bij een hoge koers. Laten we samen eraan werken om de koers lager te sturen", antwoordt Coutinho op een vraag. De verkopen tegen de lagere koers tellen eveneens mee voor het bepalen van de gemiddelde wisselkoers door de CBvS. Vandaag worden weer nieuwe koersen genoteerd.

"Nee, er zijn geen afspraken gemaakt tussen de banken of de Surinaamse Bankiersvereniging", zegt de bankier. Hij is ook de nieuwe voorzitter van de vereniging. "Maar ik denk dat als twee banken zo een actie uitvoeren, anderen zullen volgen. Het verlies op de lange termijn bij dergelijke hoge koersen, weegt niet op tegen de korte termijn verliezen die je als bank zou moeten nemen om eventuele kortingen te geven", zegt Coutinho.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie