• dinsdag 27 September 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Drie lokale spelers toegevoegd aan Natio  

| de ware tijd | Door: Redactie

door Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO — Interim-bondscoach Aron Winter heeft drie lokale spelers opgeroepen om zich aan te melden bij de Surinaamse nationale voetbalselectie in Nederland. Sersinho Deira (Transvaal), Miguel Cronie en Miguel Darson (beiden Inter Moengotapoe) zijn dinsdag uit Suriname vetrokken en zullen zich direct na aankomst melden bij de selectie.

Winter kreeg kort voor zijn debuut wat tegenslagen toen Myenty Abena, Tjaronn Cherry, Gleofilo Vlijter, Sheraldo Becker, Sean Klaiber en Jeredy Hilterman zich vanwege uiteenlopende redenen afmeldden voor de vriendschappelijke interlands tegen Nicaragua (donderdag) en PEC Zwolle (maandag).  

“Anderen verweten de spelers vedette-gedrag en gaven alle ondersteuning aan de spelers die zich

wel hebben aangemeld” 

De meningen van de Surinaamse voetbalfans op social-media zijn verdeeld. Zij zijn vooral teleurgesteld dat Becker en Cherry afwezig zijn. Eerstgenoemde is in bloedvorm in de Duitse Bundesliga. De aanvaller van Union Berlin is nagenoeg elke wedstrijd trefzeker en staat met zes goals aan top van de topscorerslijst.

De fans zijn ook onder de indruk van de individuele kwaliteiten van Cherry. Een deel vindt dat de spelers vanwege de perikelen bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) niet voor Natio willen uitkomen. Volgens hen zouden de spelers zich niet in een bodemloos avontuur willen storten. Anderen verweten de spelers vedette-gedrag en gaven alle ondersteuning aan de spelers die zich wel hebben aangemeld.  

Een andere opvallende afwezige bij deze Fifa-window is ongetwijfeld Vlijter. De Surinaamse spits die zijn brood verdient bij Beitar Jeruzalem in Israel kon vanwege visumproblemen niet naar Nederland afreizen. Dit is een kwalijke zaak, omdat zowel de speler als de SVB ervan op de hoogte zijn dat er een visum nodig is om Nederland aan te doen.

| de ware tijd | Door: Redactie