• zondag 16 May 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

DREIGENDE EXPLOSIE COVID-19 IN NICKERIE

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie

Er dreigt een explosie van coronagevallen in het district Nickerie. In iets meer dan 2 weken tijd zijn er 22 personen positief getest op het virus. Onder hen bevinden zich ook leden van de gewapende machten. Gezondheidsdeskundigen, waaronder het coördinatieteam vanCovid-19 in het district, maken zich ernstig zorgen.

Onderzoek heeft drie clusters aan het licht gebracht die mogelijk voor een groot aantal besmettingen heeft gezorgd in het grensdistrict. De omvang van de schade zal pas de komende dagen moeten blijken. Van tenminste 1 cluster is de bron bekend: een persoon uit Paramaribo die op familiebezoek was in Wageningen.

Bij terugkeer in Paramaribo begon de man symptomen van Covid-19 te ontwikkelen. Na aanhoudende klachten liet hij zich testen waarbij de besmetting werd bevestigd. Niet lang daarna begon ook het gezin in Wageningen symptomen te ontwikkelen. Alle 7 gezinsleven zijn later positief getest op de Covid-19.

Ook landelijk is er sprake van een zorgwekkende situatie. Dinsdagavond sprong het aantal nieuwe besmettingen naar 70. Dit is bijna tweemaal zoveel als de dag ervoor. Gezien de hoge besmettingsgraad is het de verwachting dat de komende dagen het aantal nieuwe besmettingen geen dalende trend zal vertonen.

In de buurlanden Guyana en Frans-Guyana is de zorgelijke situatie al weken gaande. De zorgverlening is wederom onder druk en gelden er aangepaste lockdown-maatregelen. Die zijn echter niet zo zwaar als die van Suriname. In Frans-Guyana wordt de methode toegepast waarbij voor gebieden met een hoog aantal besmettingen er strengere maatregelen gelden dan voor streken met relatief weinig besmettingen.

UNITEDNEWS

 

Datum: | Bron: United News | Door: Redactie