• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Double-doubles voor basketballende broer en zus Kensmil

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie

Double-doubles voor basketballende broer en zus Kensmil

28/02/2021 04:35 - Terence Oosterwolde

Cyarah Kensmil (13) met enkele van haar teamgenoten. Foto: Ranger College Women's Basketball  

PARAMARIBO - Zowel Gavin als Cyarah Kensmil had zaterdag een double-double in de Verenigde Staten. Alleen won de jongere zus (11 punten en 10 rebounds) haar wedstrijd ruim en verloor de broer (18 punten en 17 rebounds) na tweemaal verlenging.

Cyarah Kensmil boekte haar vierde overwinning op rij met Ranger College. Voor eigen publiek werd Collin College met 82-64 verslagen na een ruststand van 46-26. De Surinaamse stond in de basis, speelde 35 minuten en kwam tot elf punten en tien rebounds. Ze scoorde vijf van de twaalf shots en benutte één van de vier vrije worpen. Kensmil had verder drie assists, twee turnovers en maakte vier fouten.

Gavin Kensmil had voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden een double-double: 18 punten en een game-high 17 rebounds in 45 minuten. Hij scoorde acht van zijn zestien baskets en benutte zijn beide vrije worpen. Zes van zijn rebounds waren offensive. De Surinamer had verder drie assists en drie blocks, maakte twee fouten en beging drie turnovers.

Nadat op 23 januari de Stephen F. Austin State University in het eigen William R. Johnson Coliseum ruim had verslagen (102-72) begonnen The Lumberjacks zaterdag als favoriet aan de uitwedstrijd. Maar de ontmoeting in Montagne Center in Beaumont, Texas verschilde hemelsbreed met een maand terug.

SFA stond bij de rust krap met 40-39 voor, maar na het laatste fluitsignaal stond het 71-71. Na de eerste verlenging van vijf minuten was de stand nog steeds in evenwicht: 79-79. In de tweede verlenging was de thuisploeg beter en zegevierde ze met 88-83. Voor The Lumberjacks de vierde (uit)nederlaag dit seizoen. SFA staat nu op 14-4, inclusief 10-2 in de Southland Conference.

  Tweet  Gerelateerde artikelenLeter en Odessa blijven ongeslagenGavin Kensmil sterk in ruime zege SFAKensmil opnieuw 'Player of the Week'Eerste winst De Randamie en Apollo AmsterdamOpnieuw 20/10 double-double voor Gavin Kensmil Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina

Datum: | Bron: De Ware Tijd | Door: Redactie