• zondag 04 June 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Double-double voor Gavin Kensmil in winst AMSB

| de ware tijd | Door: Redactie

door Terence Oosterwolde

PARAMARIBO — Met een double-double van veertien punten en veertien rebounds heeft Gavin Kensmil een belangrijk aandeel gehad in de winst van Aix Maurienne Savoie Basket. In La Trocardière werd vrijdagavond met 73-69 gezegevierd over Nantes Basket Hermine in de 25ste speelronde van de LNB Pro B, de tweede divisie van de professionele basketbalcompetitie van Frankrijk.

“Een goede prestatie van Gavin Kensmil” schreef AMSB over de Surinamer in het wedstrijdverslag. AMSB en Nantes Basket waren aan elkaar gewaagd. Na een 18-15 voorsprong na de eerste quarter, stond het 32-31 bij de rust. Ook na drie periodes was het verschil slechts één punt:

47-46. Door in de laatste quarter drie punten meer te maken (26 om 23) kwam AMSB als winnaar uit de bus.

“Mooie overwinning in Nantes” kopte AMSB in het wedstrijdverslag. Vooraf was de tegenstander als torenhoge favoriet voor de zege aangemerkt. Na het succes in deze uitwedstrijd richt AMSB zich op de volgende ontmoeting, die op 31 maart voor eigen publiek wordt gespeeld. Tegen Saint-Chamond Basket in La Phare in Chambéry worden meer dan vierduizend supporters verwacht.

Door de zege wipte AMSB tijdelijk over UJAP Quimper naar de zestiende plek op de ranglijst met 33 punten uit 25 duels (8-17). UJAP is nu zeventiende met 32 punten na 24 partijen (8-16). Nantes Basket deelt de tiende plek met ASC Denain-Voltaire; beide teams hebben 36 punten uit 25 games (11-14).

| de ware tijd | Door: Redactie