• woensdag 29 June 2022
  • Het laatste nieuws uit Suriname
default

Donkere Surinamers in Nederland door politie gesmeekt om te solliciteren, blanke Nederlanders afgewezen

| gfcnieuws.com | Door: Redactie

INGEZONDEN- Het lijkt er sterk op dat Surinamers, Marokkanen, Antillianen en andere buitenlanders worden voorgetrokken bij de politie in Nederland.

Zijn ze zulke goede kandidaten of is hier meer aan de hand?

Is het ook puur toeval dat er een donkere vrouw in de naam van Ketanji Jackson als rechter werd aangewezen in het Amerikaanse Hooggerechtshof?

Het valt mijn donkergetinte buitenlandse vrienden vies in de smaak dat zij kennelijk op basis van hun afkomst en huidskleur worden geselecteerd voor een functie bij de politie, en niet wegens hun kwaliteiten.

Ook mijn blanke Nederlandse makkers suggereren dat er niet puur op kwaliteit wordt gekozen. “Ik voldoe theoretisch aan alle eisen, maar kom toch niet door de selectie.” 

Uit gesprekken met personen in mijn nogal cultureel diverse vriendenkring blijkt dat sollicitanten met een niet-westerse achtergrond die de toelatingstest eerst niet haalden, extra trainingsprogramma’s kregen aangeboden. Ook worden ze voortdurend aangespoord door recruiters om te blijven solliciteren.

VVD-kamerlid Ockje Tellegen bevestigde dit eerder.

Mijns inziens wil je enkel op je kwaliteiten en vaardigheden worden beoordeelt. Dat is ook de mening van mijn kennissen die bij de politie solliciteren.

Ik zou persoonlijk nergens willen werken waar ik vanwege mijn pigment en achtergrond ben aangenomen!

J. Huizinga

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

| gfcnieuws.com | Door: Redactie