• zondag 11 April 2021
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Dominicaanse Republiek zet ​​hek langs grens met Haïti

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie

Soldaten bewaken de grens, terwijl Haïtianen wachten om de grens over te steken, in Dajabon, Dominicaanse Republiek. (Archieffoto: Reuters)

De Dominicaanse Republiek zal later dit jaar beginnen met de bouw van een hek langs de 376 kilometer lange grens met Haïti om ongeautoriseerde migratie en illegale handel tegen te gaan, zei president Luis Abinader zaterdag. "In een periode van twee jaar willen we een einde maken aan de ernstige problemen van illegale immigratie, drugshandel en het verkeer van gestolen voertuigen", zei Abinader in een presentatie voor het Congres.

De bouw van het grenshek, waarvan de kosten niet zijn bekendgemaakt, begint in de tweede helft van 2021, zei Abinader. De barrière zal een dubbele afrastering bevatten in de 'meest conflicterende' secties, samen met bewegingssensoren, gezichtsherkenningscamera's en infraroodsystemen, voegde hij eraan toe, sprekend op de 177e verjaardag van de onafhankelijkheid van het land van Haïti.

Volgens schattingen van de regering woonden in 2018 ongeveer 500.000 Haïtiaanse immigranten in de Dominicaanse Republiek, samen met tienduizenden van hun kinderen die in het Caribische land zijn geboren. Een groot deel van de Haïtiaanse gemeenschap, die ongeveer 5% van de totale bevolking uitmaakt, heeft geen verblijfsvergunning.

De aankondiging kwam een ​​maand nadat de regering ermee had ingestemd om Haïti te helpen bij het verstrekken van identiteitsdocumenten aan zijn burgers die op het Dominicaanse grondgebied wonen.

Datum: | Bron: Starnieuws | Door: Redactie