• maandag 02 October 2023
  • Het laatste nieuws uit Suriname

Doekhie: “Ministerie van LVV staat nu ondersteboven”

| dagblad suriname | Door: Redactie

Oud-Assembleelid Rashied Doekhie (NDP) gaat in gesprek met Dagblad Suriname in op het beleid van minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV.

Tal van mooie en pakkende verhalen

Doekhie vindt dat de minister de gemeenschap flink voor de gek wil houden. Hij zegt dat er heel veel onduidelijkheden zijn op het ministerie waarvan het Surinaams volk niet op de hoogte is. Zo geeft hij aan, dat minister Sewdien de boeren op probeert te lichten en haalt daarbij de mest-kwestie aan als voorbeeld.

Ook het verhaal van schapen uit Barbados halen is een grote grap, volgens Doekhie. Dit komt dus bij de

samenleving als niet serieus over. 

Doekhie vervolgt met het verhaal van de directeur bij het ministerie van LVV. Hij zegt dat bekend is uit rapporten die opgesteld zijn, dat de directeur een vervelende man is, en toch wordt hij normaal als directeur geplaatst.“If yu sab dat a mang na wang nakker mang, waarom zet je hem daar?”, vraagt Doekhie zich af. Hij vindt dat men nu niet moet komen gillen over hoe slecht het gaat, want die man is volgens Doekhie zelf daar gezet door de minister en zijn eigen mensen.

Padie-kwestie 

Volgens Doekhie wordt er al een tijd gefrommeld met het padie gebeuren bij het ministerie van LVV. “Minister Sewdien komt verhaaltjes vertellen over dat mest die uit Venezuela naar ons land zou moeten komen na een gesprek met de ambassadeur van Venezuela.

De minister zegt dat er mest voor het padie gebeuren uit Venezuela zal komen, maar ik wist dat dit een grote leugen is, omdat ik het gebeuren rond het mestverhaal ken”, zegt Doekhie. Nu is er, aldus Doekhie, weer een ander verhaal vanuit de kant van de minister, namelijk dat er een registratie plaats zal moeten vinden om die 9.000 ton mest te laten brengen. “Deze minister is dolgedraaid als je het aan mij vraagt”, aldus Doekhie.

“Zelfs wachters in hun hangmat kregen een visvergunning”

Ter afsluiting van het gesprek vindt Doekhie ook dat in gesprek met media meneer Soeresh Algoe, die minister is geweest van LVV, een heleboel sprookjes is komen vertellen over de vis- en visvergunningen kwestie. Doekhie vindt dat het al sedert het beleid van meneer Algoe als minister van LVV misging en hierdoor moet meneer Algoe zijn mond volgens Doekhie als laatste openmaken.

“Daar begon het al mis te gaan met vooral het visvergunningenbeleid van het ministerie. Zelfs wachters die in hun hangmat lagen kregen een vergunning”, zegt hij ter afsluiting.

GW

| dagblad suriname | Door: Redactie